「月經」移英車主討論區5

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
Touchwood係香港渣左十年車都無冧過波箱
想之後出部320I,睇官網M sport版都已經得AT
一樣棍牌但香港揸AT
呢邊揸棍 2.2 Diesel
感覺上唔易死火,可能因為扭力夠?
係,同點解啲人話棍Van唔易死火一樣
利申揸1.5 diesel
岩岩買Toyota approved-used 中左伏,買車之前記得去https://uk.trustpilot.com/ 睇下review 先

我係Toyota Steven Eagell 買左架approved-used,寫到明包12個月Toyota Roadside Assistance,即係breakdown coverage。買左車一個月後我on9左breakdown左,打過去問,原來dealer 冇幫我整到個breakdown,之後我要自己出錢拖。

個dealer £1都唔肯賠,加唔肯送任何野賠償。最on9係,件事發生左1個星期,佢都仲係未肯幫我加番個coverage。佢email我話已經加左,但打去Toyota到問,我仍然係未有coverage

總之記得上trustpilot,同埋咪撚去Toyota Steven Eagell 買車
多謝分享,我都買左個幾月,唔覺有文件話12個月warranty 同breakdown,聽日打去confirm先
原廠代理都出事?
可能我初初揸棍diesel Peugeot 7人車唔慣俾大油起步會成日死火。後尾轉揸Vauxhall 和Ford 5人車就無呢個問題。
我都係揸開自動黎到先揸棍,車都換過,發現有啲新車就算MT都係會自動響biting point補油所以好易起步十足以前香港學車用Hiace咁,換車後先習慣到自己補油起步。

我都係因為cruise control先換車,閒閒地響70mph路上面鎖錶面80mph黎行,啱啱夠快爬到頭又唔怕影相,太舒服
係,出撚曬事,冇售後服務可言。你send親email去佢都2日內覆你,但個問題係冇解決到。

我之後上番trustpilot睇,原來Toyota Steven Eagell呢間野好多人屌佢地售後服務差
我係jemca 買,今朝confirm係有roadside assistance

呢d 野都係出事先搵佢

其實本身部車你揸落有無咩問題?
正常toyota approved used買完幾星期後會另外收到信寫一年roadside assistance
架車冇問題,breakdown都係我自己on9落左泥地。

其實我以家都未搞掂個roadside assistance,所以唔敢揸架車出去
80 唔會影咩
比貴啲搵返原廠就係貪佢有保障
咁樣有等於冇嘅話Toyota 可以black list
唔該晒巴打我以後唔會買Toyota
我覺得加速慢係自己唔想突然推前既feel姐,一腳油曬得幾多油

不過我部車我揸極都搞唔準轉2波點先會唔chok,所以成日都壞手勢直接1波1700-1800轉就直上3波落返一千頭轉就算
2.2 diesel
我唔敢再揸咁快 嚟左半年已經食咗2張快相
你呢d情況要esclate上toyota uk
唔係由佢磨
20mph zone? 最多人中反而係呢啲,council生財來源黎,因為踩到25mph已經過咗10%+2原則,呢啲慢速位輕輕踩一吓油已經超速先係最難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞