「月經」移英車主討論區5

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
好叻 試過6 條行車線Full load 加兩隻力架亂cut 線 係咁呠佢老母
3k買部好睇少少既單車算啦
個fd貪平買部大牛龜 入油次次都£100
想尾箱放多嘢一律Škoda Octavia,個尾箱仲大過其他estate
Mpv 係想車頂高啲老人家上落驚撞到頭
部mpv 都係粗用腳車 唔買新車啦
M25 近heathrow好似堅 早2日經過見佢閃
仲買10系
香港20系都拎去湯啦
巴打我唔知你有冇望過下個market

1.mpv suv根本無“粗用腳車”
本身架車大mpg低
新車買入價貴
多嘢整
如果純腳車根本無人買呢d

2.呢邊7人車根本需求好低
真係需要7人車嘅家庭大部份都係選擇買兩架車算
反正屋企大部份人都識揸車+泊位唔貴
結果你一係買入口車一係買range rover

3.價位3-6k買自動皮polo yaris civic都只可以買到06-08年15年車
你買呢個年份嘅mpv suv不如買貴d好過
唔係半年後又換belt又換波箱條數係返晒到
佢呢個budget仲想點?
不如講下有無細路有無carseat啦
如果無細路要坐full sized carseat的話
我唔覺得呢個人數要買部七人車
就算有需要,你呢個budget都只能夠買08 Mazda 5
同埋又唔講要唔要揸自動波
好難推介車俾你
唔通我推介你揸Ford Powershift咩
係,我都覺得好難推介
自動皮的話即係唔洗買Ford
慘在Ford C-Max係最啱佢budget果架
Vauxhall Zafira自動皮我都唔敢推介
我唔識套波箱
如果只係兩大兩細, 就算FULL SIZE CAR SEAR, Yaris 都夠 (我試過)
但如果要坐多個大人就唔得喇
有冇推介邊款車可以fit到2個full size carseat 再坐到多個大人係後面?
Kia Carens, Ford Galaxy, Toyota Verso
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞