「月經」移英車主討論區5

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
我渣diesel 咪又係入咁city,唔明有咩關係
當然電車有好處但係咪要買tesla 就你諗你
tesla 出名qc 差,偶爾lock 門,interior 肉酸
買部y同3一樣價,6萬幾我不如加多少少買架二手taycan, 都係8萬,想要新車又可以揀i pace, ford mustang 頂版都係7萬,平既5萬幾

利申:香港買過S, 而家仲有架Y
不過Costco 油真係麻麻
黎緊去入返shell算
睇你玩唔玩road trip
放長假 d service station 排到hihi
電車做買餸車一流
請問各位巴打:

我架車headlamp既main beam一邊唔著,dipped beam兩邊唔著,試過自已換膽唔成功,係咪要試埋fuse,relay之類?定係直接去車房?
你架係Halogen lamp定Xenon?
有d車要換膽好麻煩 e.g Audi燈飾廠
Halogen黎既
就嚟冬天應唔應該換winter tyre好
咁應該唔難換
介唔介意講咩車型
如果換完都係唔著就直接去車房啦
唔係成日出入鄉郊大斜路就無必要換
天氣凍啲油好似用得快左
打返足呔氣
天氣凍呔氣自動跌
我理解你即係行遠程先渣車啦,咁我建議你真係買柴油車,我自己都見到部c 仔二手幾鬼平
bmw 我個人麻麻,想要舒適感就benz, 個飾板又靚
但柴油好貴利申揸緊
認同,電車最主要一個誘係對抗高油價,同埋係屋企可以叉電,但問題係佢假日司機,咁就無乜必要理慳油呢樣,而電車續航力真係差d,放假揸超長途或長途要即來回(接機果類),中間又要搵位同時間叉電

Ioniq 5除非入門版,或則大電或四驅都成5萬鎊,呢個價位既油車真係大把選擇
不嬲都好鍾意Fiat 500仔
遲下嚟到都會想屌番架
想問有冇咩意見或者特別伏位
我仲掙扎緊4萬買架新年份mid size suv定直上ev
而家渣住老婆架買餸車
自動波加速麻麻,棍波就唔錯,接近成街都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞