無品港女行山食完橙就咁掉橙皮落地下

1001 回覆
3818 Like 86 Dislike
支持 leave no trace
不過我地住既地方一早影響曬成個自然

無泥土既細菌作用其實難分解
條傻港女 應該掉落泥土好啲
原來咁多人都覺得掉果皮係山上係冇問題 根本果皮=垃圾 果皮=/=分解 一樣係唔應該留係山上面,要時間分解不得至都要睇環境「時地人和」 山上唔係得人,仲有動物,昆蟲,果皮分解之前都一定會滋生好多昆蟲咁又可以當係養份對個環境好好咩,啲果皮都只係大自然入面嘅垃圾。明明你google搵‘果皮 分解’都已經大把答案話俾你知係唔得 以為對座山個環境好好
重點係
橙皮落地下

落地下??????????????????

咁又係
叉緊電既車, 俾人鑑生猛走個差電都係乜都冇生發生過
橙皮係可以自然分解呀

但屎都可以自然分解,仲可以做埋肥料添

咁係咪就大條道理周山屙屎

有啲嘢係對自然冇影響呀,但影響到其他人呢
石路同沙地可以分解橙皮?
so.............佢係藝人
藝人就係要 make noise
咪撚傻啦 大把農夫用屎尿黎種菜 小學未畢業?
我睇法係人類帶香蕉去大自然
會破壞當下既自然循環
因為係人去玩,d蕉係外來帶嚟
你提既就馬騮係果到居住
已係大自然一部份
自然環境分解到佢地產生既野
仲有馬騮未必夠蕉食
佢地會食其他食物既

題外話你當然可以話人係大自然一份子
鍾意運一貨櫃蕉去掉都得既
宏觀睇人類死晒,地球幾億年後又會重生
所以人都係大自然循環之一
自己垃圾唔帶走
連登真係多弱智大自然咁多年都係咁運作仲要死撐咩石頭上面分解唔到嗰班人知唔知咩係風咩係雨?
每日咁多人行山
如果容許掉橙皮
唔洗一個禮拜就變橙皮山
咁下次掉雞骨都得
垃圾自己帶走
呢個道理連3歲細路都識
賓妹係咪冇腦
人骨都得啦
做亂葬崗
如果你行行下山急係咪要call飛行服務隊
骨頭要分解好耐
但其實講到尾
扔係人見到既地方有少少唔美觀
但上面班傻仔講到又影響自由生態 又話鼓勵人周圍屙屎
反港女反到咁就真係好肉酸
係到放係d泥到啦 放石上面
你講緊依單呀嘛
https://youtu.be/n6ntYkkhScw

但人地係有好多前設同限制
唔理個現況 照辦煮碗 咪仲反智
橙皮都要幾個月先分解到
如果無好心人幫手執走
成座山都係橙皮
上面啲人以為自己好撚醒
咁啲馬騮自己屙啲屎係咪食埋?
合理化掉橙皮唔該用個腦諗下,如果人人都好似佢咁唔洗好耐就一山都係果皮食物渣,未等到佢分解就引晒埋螞蟻老鼠烏蠅,係咪要同大6人行徑同化??

細個同屋企去海南島,本身個沙灘好靚,唔望地下真係似去左東南亞渡假,但實情就一地西瓜皮成個垃圾填田區咁,見到都想嘔!

大6本身就好多大山大水靚風光,最慘就係俾呢d劣質行為破壞晒!我合理懷疑講得出掉橙皮冇問題既人到底係咪弱智
山上既大部分既自然果實應該仲酸過橙皮
唔識咪亂鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞