無品港女行山食完橙就咁掉橙皮落地下

1001 回覆
3818 Like 86 Dislike
咁嘅女都有護主犬, 笑死
條女cheap都唔係第一次啦本身都唔記得佢, 係留上巴打提起, 先記得屎盆啲事跡

成班轉移視線講咩垃圾分解, 咩回歸大自然
屌佢, 亂拋垃圾就亂拋垃圾, 冇品+冇家教就係冇品+冇家教啦
上面有啲仲搞笑, 話咩吹風落雨會帶返佢入土
自己亂拋垃圾, 奉旨要個天、個環境幫你處理舊垃圾?
班人自己講完有冇笑?
清去行山有冇留返D肥料係山?

你地班撚樣幾時同呢位阿叔平反?
你唔掉橙皮落你張床到
咁我食完橙 留返d橙皮係咪要留返掉落樓下花槽 唔好掉垃圾筒?
而家咪講緊可以喺山度屙唔可以起街度哦囉
你硬係要話
山上屙屎=街上屙屎
我咪問下你(同其他連登仔)係咪認知障礙囉
你會唔會坐起彌敦道野餐呀on9
成班小學雞咪又係因為港女先屌
唔洗平反。位呀叔唔係後生女,連登班閪婆同毒撚唔會追擊
曬乾變陳片
成班小學雞以為水果係實驗室培植出嚟
試下擺耐啲
錯誤類比

大自然=野外=可分解
花槽=人工=不可分解
唔知呀唔知呀唔想知呀

拋垃圾講方便,有人拋就有微生物分解架啦
花槽d泥d花草樹木都係真架喎 點解分解唔到?
好撚樣衰...
有乜問題?
你小學科學堂0分?
其實兩邊都有理論,講緊係量既問題

你座山咁大一兩塊果皮自然分解冇問題

但幾千山行山一人一塊就成座山未分解得黎都變垃圾站

所以一定係統一叫人唔好拋,因為你同人講拋少少冇問題,d人就狂拋
兩三日都變到淨返塊陳皮咁啦..
其實你係咪弱智架
野外可以分解橙皮係因為多種因素,包括:
雨水、泥土、風、昆蟲、細菌等等

樓下花槽邊有呢d條件?
駁唔到就收皮啦,乜Point都無垃撚圾
咁你響街痾屎都得啦
自然分解嘛
屌咁以你logic全世界以後唔洗分外來物種啦
外來物種帶來生態災難都唔係一回事
屎盆成日都低估左痴線西有幾關注同憎佢
笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞