無品港女行山食完橙就咁掉橙皮落地下

1001 回覆
3818 Like 86 Dislike
乜野叫分解唔切
On9你老母就等人灌溉
收左幾錢?亂掉得甘明顯
瑜珈褲
環保撚心目中分解就係今日丟過兩日就消失咁囉
push
收左幾錢鼓勵亂掉垃圾?
你岩呀 外國有研究 一間橙汁公司將橙皮果肉等有機廢物棄置係荒漠 十年後變左熱帶雨林
推 睇佢唔順眼好耐
https://youtu.be/Is000-YK9r4

大大聲話俾人聽你幾無知
根本一開始唔係山上既野就唔該自己帶返走
咁呢啲對環境有益仲算唔算垃圾?
係喎
呢D打卡港女唔係一次半次無公德心
原來你老豆老母咁教你
動物都係咁證明呢啲係大自然本身嘅設計
唔係有機物就可以亂扔,分解都要時間,都有氣味
個個都話可以分解就扔,咁成座山都係果皮啦
佢掉係粒石到 粒石識幫你分解?你收左幾錢? 亂掉垃圾都話環保 咩垃圾最後都可以被分解 個個都亂掉啦 傻仔
牛點同人呢
掉喺果個位,有人行過跣親就隨時一條命 掉喺啲草地或者樹木隔離應該會好啲?
喺香港挖完肯定變垃圾坑
而且嚴格嚟講,挖坑係犯法
我想講 每樣野分解時間係獨立既
唔會話太多橙皮就拖低左環境分解時間

分解唔係一種消耗 唔係好似你行山 打獵
咁會對環境造成損耗需要時間復原
分解係增加 係環境中微生物礦物質能量既增加過程
好多連登柒頭 一日到黑淨係對住個mon打J 瘦猛猛 連山都無行過 山上面咩野情況又唔知

痾屎 痾尿 緊係行埋山邊痾 所有動物都係咁 毒撚唔鍾意就自己上去執返

除左人造垃圾 紙巾 食物包裝 水樽 呢D要帶走 果D咩野 蕉皮 橙皮 可以丟係地係無問題 自已會降解

咩野人人都掉 仲成世界
我行左十幾年行山 毅行經驗 就無見過呢個情況

香港市面大撚把垃圾 D毒撚又會唔在意
無限上綱 矯枉過正 周圍狂吠
一個橙皮
掉係粒石到都叫對環境有益 粒石幫你分解?收左幾錢姐? 笑左 收錢幫個亂掉垃圾0公德心既人做野 好低賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞