無品港女行山食完橙就咁掉橙皮落地下

1001 回覆
3818 Like 86 Dislike
雖然我唔會咁做
但一直以為可以做肥料
唔怪得你會撐個港女KOL 亂掉果皮 原來你個腦都係short short 地 好地地食果皮食紙巾 仲要斗食得多 果然on9支持On9
有睇ETV
食果皮有咩問題?好多果皮都不嬲食得,咁大個仔陳皮點都食過喇掛??
樓上成班傻閪仲討論橙皮會唔會自己分解..........

我自己屋企幾大罐新會廿五年老陳皮都未分解
啲牛都係咁屙 唔通又要舉報隻牛咩
香港天氣又熱又濕 呢堆果皮根本好快就會降解, 係果班環保塔利班先話唔會降解 唔講以為香港係雪山。不過支持山野不留痕!
果皮本身將入面水份抽乾同保存係乾燥環境 緊係唔會降解喇
但係郊區又濕又熱,唔好話霉菌喇,小強同蟻都會幫佢加速降解。
妖, 無波又無樣
只能講我屋企花園 有柚樹 檸檬樹
下邊有大量果實 幾年都仲係度 係黑左乾左
果皮其實纖維多 唔係果肉
小強 同 蟻都唔食 佢地會入去食果肉 但唔食果皮
亦 唔易分解
睇嚟閤下非富則貴 屋企有花園 仲要有柚樹同檸檬樹
不過唔脫水嘅生果 兩星期就會發霉 根本唔會好似你講咁 唔好玩喇
你咪去食囉 最好搵番佢掉落地下果d再生啪佢d果皮 傻仔黎
屎都保護環境又分解到呀 支持你條傻西食埋佢
我唔介意啊,咁你係咪接受挑戰出嚟食紙巾啊??
你智商仲高過樓上話要幾年分解個班 拎密封同野外比
無讀bio都有common sense分解要靠濕度空氣溫度掛
你拎2塊出黎濕水放廳睇下你老母打唔打柒你
留低既都係上下文化
識唔撚識咩叫衛生
印尼妹幾時煮下營多
介紹下鄉下
你拍左片找左數先啦 傻西 講得出做得到呀 快手 on9仔 咪撚縮
找乜Q數啊?我依家係叫你出嚟一齊挑戰啊,文盲唔撚識字呀?
屎盤想咸魚翻生,推到佢再次收皮
https://youtu.be/OOCIF86mKZk

佢都拍幾多blog
自然分解呀...有機
咪撚ON9
少少就得啫 香港咁多人行山 十個有一個咁做都頂唔順啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞