無品港女行山食完橙就咁掉橙皮落地下

1001 回覆
3818 Like 86 Dislike
點唔同
原原本山上面無果皮
其實任何垃圾都唔應該亂拋
你話得個個走去做個山仲得了
但又咁講 掉入垃圾桶送去堆填區本質上有好啲?佢柒在掉係呢個位 其實如果佢fing入林間位置我覺得掉橙皮呢件事本質上冇咩問題 去堆填區分解唔會快得過係山林入面

利申:未試過咁掉呢啲有機垃圾係野外 但依家諗一諗日後可能會
咁樣行山都可以就地大小二便施肥
咁城市人應該第一時間躝出山
你地呢種行山行為 只會帶黎水土流失 破壞環境
你係禽獸呀?你跟禽獸條食物鏈呀?
你d屎尿都好環保 個個柯落粒石到囉 笑死 肯答收左幾錢未?
細菌,真菌,動物 風吹雨打去返泥度,大自然規則就係隨機之中又有無限可能,點解一定要跟人類定個套?
牛就係牛人就係人
你是差不多先生嗎?
你地依家話啲橙皮可以隨地掉係因為可以分解 咁舊屎夠可以分解又唔可以隨地痾?用下你個腦諗下啦連小學生都知行山啲垃圾自己要帶走啦 傻尻
你係咪以為大自然同你屋企垃圾桶差唔多
一個星期唔記得掉垃圾就臭到仆街
大自然環境 果皮三日後就唔識臭 七日後你都唔認得啦
點解自己帶上去嘅唔可以帶返走?點解?
桔同橙都唔識分
自己垃圾自己帶走, on 9
你唔要人類果套 你可以回歸森林做野人 可以亂柯尿柯屎 好環保 肯答收左幾錢未?
咪一樣會分解
第一次見人“自覺”係畜生
掉橙皮等自然分解都得
上山痾屎痾尿都得啦
人類的確係雜食性哺乳類動物嘅一種,至於係唔係所謂禽獸,就睇你點樣定義禽獸
英國都好興
你係香港原居民?幾千萬年前就係度?
照你咁講,你都外來野黎喎

我見過香港有木瓜 大樹菠蘿 芒果 龍眼 楊桃 士多啤梨
要逐樣last出黎?籠統都唔識仲衝埋出黎柒

係咪所有果實都要拎返去堆填區?點解樹底無人定時執去掉,定雙重標準 樹掉落嚟就得,人掉落黎就唔得?
以你logic果樹都污染環境,斬撚晒佢喎要
撐條女嘅低等生物
拎馬騮同人類比較
依家唔係分唔分解嘅問題
而係講緊亂拋垃圾呢個冇公德心既行為

屎尿係可以施肥呀
但你唔會好似馬騮咁周街屙屎屙尿屌閪
呢個係人同動物嘅分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞