介唔介意女朋友冇讀大學?

506 回覆
2398 Like 2387 Dislike

大學都入唔到嗰啲真係...
學歷未必話最重要
有啲人唔係志在讀書
但一定要有樣野叻
識玩樂器、畫畫、研究煮飯、做運動、做手工、第三種語言之類
咩都唔識就真係咪搞
通常都代表左佢個人入面係空了了
媾仔係為左有個人俾佢搵啲野做下
呢啲女會好煩
玩過一排交友App都叫見過好多人
一開始識你係唔會知對方性格係點,我同意咩學歷既人都有品格/性格差既

不過讀書比較少既女仔係禮儀上係會明顯多好多令人反感既舉動,例如講野好大聲/粗鄙,唔用公筷,食煙。依D情況你第一時間係會擔心日後帶出街令你冇面/得罪自己屋企人。而大學畢業既女仔幾乎冇見到依個情況

另一個問題係邏輯,佢地好多時冇辦法有條理去分析同思考,導致諗野比較膚淺。如果淨傾計係冇問題,但咁會影響到長遠既價值觀,例如政見,投資。

假如果個係老婆,10年後咩學歷都會人老珠黃。如果到時個黃面婆同你講,聽隔離個陳師奶話食黑蒜可以醫武肺,然後用幾皮野買左幾箱擺屋企。我應該會想踢佢落街

揀低學歷冇問題,不過我會祝你下半世好運
我覺得高學歷好屌啲
叻嘅人做乜都叻
打扮 身材控制 性愛技巧都會平均比較好

Mk妹食mk仔有閪肯拎出嚟就得 唔駛好屌
低學歷唔係mk妹嘅就可能豬咁蠢 老母叫佢第時嫁個好老公湊仔就得

我地唔可以停留喺讀書叻就係書蟲 保守妹嘅年代
層次唔同
竹門對竹門
木門對木門
唯一考慮點係你結婚嘅話想唔想生仔

有讀過: 通常難生啲(時間/年齡/…),但會識教好多,仔女規劃好好多

冇讀過: 易生啲,但你預有排煩

師兄解釋得好有條理
到point
真,你諗下帶條女出去,講野語氣好似Kaying咁,明明見識少,唔知事情全貌,仲要扮到識好多咁係咁講。畀人見到,真係會柒到想跳IFC

————————————————————————

有冇巴打見到嘉盈就想嘔?
https://lih.kg/3179317
有學歷都可以做濕鳩工
你係啫,唔好代表所有男人
介意. 老婆讀upenn
Ta得萬二蚊都要大學畢業
同埋宜家遍地大學生 唔請大學生 請個冇讀過大學嘅咩
冇學歷係一定要做濕鳩工
冇讀過大學,但搵錢多過你,反而你會好自卑
睇錢,睇身材,樣正常就得
要好似佢咁索先得

唔知射咗幾多次

叫個女仔著埋黑絲
咁先好屌
有人quit U去外國重新開始。去到讀唔讀U、 有冇需要讀就後話
傻啦
冇腦嘅女人先麻煩
青頭唔好鳩up
可能佢女朋友樣靚身材正
蠢D都接受呢
認真,仔女智商通常都係跟老母
娶個蠢女人返屋企真係禍延幾代
就算唔講先天,後天識唔識教都好重要
連功課、英文都教唔到,真係害撚死個細路
有冇讀過大學港女一樣係當塊閪鑲金, 有樓有高潮
介意條女係咪大波好過啦, 講到自己可以任揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞