介唔介意女朋友冇讀大學?

506 回覆
2398 Like 2387 Dislike
換過個問題:
介唔介意女朋友去過O camp
對唔住

其實我智力有啲低

Sorry
通常唔介意嗰啲自己都係廢廢哋 要同啲蠢女人一齊攞番自信 難得有人廢過佢又依賴佢
可能佢自己唔讀姐,邊個話入唔到
洗唔洗睇埋cv吖
master畢業 出黎做野完全冇講過讀書上莊住hall 表示完全冇問題 生活仲有好多好多野 睇你自己有幾肯探索嘅姐
下咁又畜生
你嘅描述咪完美講咗點解會介意女朋友嘅學歷
有時想講啲需要少少知識底蘊嘅野 佢就完全搭唔到咀
甚至你解埋俾佢聽佢都未必理解到 但佢會不斷問啲好顯淺嘅問題問到你燥
唔係話學歷高一定有深度有內涵識多啲野
但比例上一定多啲

硬係要話女朋友會考0分都可以好有學識好有深度好有內涵價值觀好好
等如話考試低分都可以係神童
我知有咁嘅例子 問題係多定少啊嘛
ok
介意,最起碼大家都要u grad, 唔理邊間,野雞都好
我想問吓你係咪明星?
都唔係收入問題
而係香港入大學咁簡單
少少野都做唔到應該都反映份人係有問題
冇讀過就唔識講咩係讀書上莊住hall?
試過approach 一啲得中學畢業既女,果種無知mk真係搞唔掂
唔係話睇學歷,其實係睇溝唔溝通到
我有讀,但覺得另一半有冇讀過U唔重要
你拎個老婆出去俾朋友屌吖,無讀過就會失禮!?
乜嘢邏輯?
讀過大學並唔代表個人就會有修養?
修養同品德並唔係喺大學學翻嚟㗎喎!
你憑人哋無讀過大學就覺得人哋好失禮,我對你個人嘅修養同品德都好人問題,你先係最失禮嗰個
你咁撚介意學歷直頭同你做fd都覺得失禮
一齊之前唔知對方有無讀大學?
老豆教落搵條女一定要聰明
我問返老豆點知先知條女聰唔聰明
佢話最簡單既方法就係睇學歷
唔係就好似佢咁
失禮唔係講學歷
係講談吐同得體
剩係Say hi同say bye,都唔係條條女識講
邊有人揀女會睇學歷咁on9
樓主青頭大魔法師?
介意既就做唔到女朋友啦最多叫高攀唔起 邊有資格介意
唔介意又有機會做左女朋友既咪覺得執到囉
MK仔都係
雖然話唔係讀過大學就一定有邏輯思維
但普遍的確比冇讀過嘅更加重視思考過程

MK仔嗰種感性衝動 係多年不願思考嘅習慣而做成
兩個負評咩事?唔俾人淨係讀過HD?
冇讀大學都未至遲0收入嘅
普通做份2萬一個月嘅工都已經月入10萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞