介唔介意女朋友冇讀大學?

506 回覆
2398 Like 2387 Dislike
通常都係2邊屋企人介意架啦
咁撚蠢睇路
淨知希特拉係壞人但唔知做過咩野
呢種人最易做左藍絲同港豬被洗腦都似
講例子
有人見到中國係度罵劉曉波 覺得佢係壞人 問佢劉曉波做左啲咩都答唔到
分手啦
思想上游度交流真係不了
Soul mate就得
另一半搵個會互相遷就理解既
可以陪你過低潮先好
其實幾可講到學術野拍得耐我保證大家講去食咩買咩食去邊玩一定多過講文史哲

佢老豆當年係知青,反而同佢老豆就傾歷史傾得多
我介意我無女朋友多啲
係豬豬地,唔係19年都仲係on99咁囉
誤解左都算
更多係一開始就拒絕理解 覺得悶 唔需要去明白 只想講啲好表面既話題 吃喝玩樂呢啲
我係絲,但之前交友apps 識左個男。個男一開波就問我咩學歷,佢知我冇讀過u 就即刻變面。所以問你哋男介唔介意姐
咪玩啦

佢唔介意我窮先算啦
佢地鍾意搵wiki做女朋友
根本性格品行重要過經學識
佢唔識你可以教
但無品你改變唔到
除左識講你係hall玩淫賤game仲識乜撚野
先講明,
性格唔係讀過書就拎到,
讀完都食古不化既都好多,

其實讀大學唔單只係學知識,
仲響學知識時學埋好多點樣應對他人,

容忍/退讓/寬恕
唔係每個人都識,
但係我自己都未見過有讀過大學既人會唔識點應對他人

郁啲就投訴/郁啲就打架屌你老母
市井之徒果啲好多就係咁

你見啲人讀到博士果啲好多都係叫PhD就係咁解
所以mk妹好難有正常人肯埋單
有咩事就衝,喺條街見唔少⋯⋯
唔介意
另一半讀到中學畢業就冇再讀落去
但佢比起大部分有大學學歷既人都更加有思想
會睇好多哲學書同文學書
仲鐘意啲冷門到佢要自學黎譯既俄國文學
同佢一齊係我既福氣
仲要覺得自己做嘅事係理所當然,話正常人都會係咁,因為佢覺得自己身邊班朋友好正常
佢仆街在拖埋其它巴打落水

而家去問下 點解19年出黎 立法會要改啲咩例所以引到人出黎
唔好比我估到佢答唔太清楚 唔知道詳情
佢呢種不思考 遲早變得同藍絲腦殘
你諗下你下半世接唔接受到
佢哋好快會話同你無deep talk唔夾然後分手
明明係佢無學識
大唔大學無咩所謂
好多人各種原因讀唔到大學
但係個人修養都幾好
反之讀完大學某啲都係吃喝玩樂4年
無咩特別
有學識內涵嘅女仔會令大家都進步
溝通都舒服好多
比人感覺蠢唔緊要 唔好真係蠢
不過個人經驗同大學畢業女仔拍拖係好啲
上過莊 成件事都on99 同條女就係講上莊又幾on9
睇哲學書既女勁介意其他人想法
成日用哲學書教嘅方法同人相處
平時待人處事就得
做另一半煩撚到仆街
成日覺得你做唔好做唔到哲學書入面理想人
同過社工拍拖煩撚到閪
普通改遲啲餐廳booking都話會麻煩人
要趕過去on99咁
周不時又抑鬱症上身咁話你唔了解佢
講起soching 件事又話人attention seeker
話佢言行好影響佢他人
但問佢知唔知邊個要負責
點解會跌落黎又唔想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞