介唔介意女朋友冇讀大學?

506 回覆
2398 Like 2387 Dislike
要養家
唔係呀, 真心有好多女仔frd係港豬到痴線

講緊讀到master 添
做big4同nurse既最明顯
個世界勁細
對自己工作既野咪識囉
world knowledge黎講真係好差

不過公道啲講,都唔係淨係女仔係咁的
都係睇溝唔溝通到 有啲冇讀U轉數快過啲高分低能
都唔係,你性格煩膠同冇腦幾靚都好最多做sp
你個概念有啲錯
讀唔到大學唔等於讀唔成書
讀大學絕對係個option嚟
而且讀唔讀書係個人追求

係香港個風氣太痴線 太大壓力
先有覺得「大學學位好基本」
個原因只係因為人有所以我要有

有機會其實去世界各地旅遊下,個視野先會無咁窄
開心就好,學歷其次
冇人話做女朋友要做一世 亦冇人保證
但醜樣連sp都唔會想做
將學歷同愛掛勾嘅kam撚
有女朋友都偷笑
佢話自己見過幾個女仔,全部冇下文。我心諗,你咁直接問人條件,我係女都唔蘇佢啦。佢又唔係特別好條件,身高160厘米難怪差唔多40歲都未結婚,冇條件又嫌人依樣個樣。俾佢搵到個讀Hong Kong U嘅女仔,人地又可能睇唔起佢啲shitty仔啦
係 搏盡無悔
中point
搵女朋友可以無大學學歷
但係如果自己大學畢業搵個老婆無嘅咪即係辛苦自己

就算唔係大學,專業人士如護士,有返個大專學歷,可以教到仔女功課,有人同自己分擔到經濟收入壓力已經差好遠

識得大部分生咗仔就攤喺屋企嘅都係無讀大學/無專業資格,結婚前都係有工就打,有日過日,無事業心
個男人覺得自己養到頭家就ok啦但係出面又大把post話30歲無30k個啲都唔知點養4口
其實講咩冇讀過U做女朋友就可以嗰啲有冇拍過拖
你識佢嗰陣就已經知對方學歷㗎啦
唔通拍到到咗適婚年齡你就飛咗佢再即刻搵個大學畢業嘅結婚?
你拍拖冇愛情得過程?
講撚到拍拖好似份工咁話唔撈就唔撈,隨時可以搵過第二份咁
講咁撚多要求隨時成班金鐘M記咁嘅樣
成班死毒撚FF自己有好多選擇
真係唔洗 講真你介意得嘅都唔係好中意姐
讀過大學嘅女都玩過淫亂派對
會考 打字 邊科黎?速成 倉頡?
參見吳若希
自己都讀唔到咪唔介意
呢個年代無個學士學位同弱智無乜分別
asso 都升到u 嘅時候我真係諗唔到有咩原因讀唔到
而家係講佢有無能力讀到 唔係想唔想讀
下 出街識朋友要帶埋cv?
讀過都一樣係on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞