介唔介意女朋友冇讀大學?

506 回覆
2398 Like 2387 Dislike
呢個關家教事,唔太關學歷事。屋企無人教,讀到master既女重災難
關家教,背景事。
讀過書唔一定識明辯是非,最緊要合眼緣又夾
唔怪得手joke咁多無業/學生/藍領
「其實唔難」並唔係浪得虛名
識有個人老婆哈佛大學 佢自己加州大學
有晒仔女之後又係離婚收場 又話自己老婆唔真心愛佢
淨係識洗佢啲錢 諗好多鬼主意想cap晒佢啲錢,
條友最後揀條冇學歷嘅女,話我以前後生會睇呢啲嘢,但而家我唔會睇
咁讀rpg 讀到phd嗰啲算乜
根本係睇雙方學歷差距
唔通青年學院畢業介意條女無讀大學
介意,老婆本身得HD
不過介意咪供佢讀番個學位
仲要大家都係家底有錢,兩邊屋企人都係有錢,男既老豆律師,老母都係有錢人。哈佛女屋企都有錢 但冇佢老公加底咁厚, 通常有錢人都係睇 竹門對竹門木門對木門,不過最後男人都係要個後生又愛佢既冇學歷女人
睇讀咩科,讀science 既好critical, 讀arts 既好鍾意blue curtain, soc sci 既先慘, 冇logic 但又要成日學人分析

不過可能係個別例子, 大概識有十個八個咁...
最緊要夠仁 話知你幼稚園定大學畢業
都唔淨係家教,自我察覺都好重要,之後可以自己改變。
一個家族第一個有修養既人都係冇人教架啦?

最驚係人前好presentable (返工見客講工事冇問題)
返到屋企就出曬事 (冇儀容冇生活常識淨係睇劇唔睇新聞)
呢種真係唔知點搞
所以話大學都冇=殘廢
冇留意過會考有打字科 以為最多係商科其中一張paper only咁佢仲考咗其他乜嘢科?
你有冇無限時間?
乜人搵返乜人
你的伴侶反映你係咩level
睇下以下d 人另一半就明白

盧pet
鄭若華
馬時亨女兒
梁錦松

市場比以前透明
冇得呃
用個別學系嚟比較 完全唔persuasive
女人係男人衣服(即係物件)唔係用嚟屌仲有咩用
你都低能既 宜家藍領比白領好揾咁多
利申:大學生
清真係可悲
真係架!
無讀個d隨便比人屌?
18歲比貨車壓死個單連登仔又笑佢跟個貨車佬
點呢個係雙方處嘅問題啦
如果條仔唔介意條女第時做全聯師奶嘅就冇問題架啦
我自己就唔ok嘅
我覺得即使養得起條女都好
條女都至少要有照顧到自己生活嘅工作或暫發展緊事業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞