介唔介意女朋友冇讀大學?

506 回覆
2398 Like 2387 Dislike
真係唔係 你幻想下同啲地踎mk妹一齊
乜柒都唔識唔理 冇文化文修養
出到街講嘢大大聲 開口埋口屌人老母
到時你就會知正常嘅女仔係幾咁好
唔介意 因為自己都無讀過
依個真 只要性格唔閪就得
至少要求3代都要讀過大學

佢阿爺唔識字耕田,佢老豆低學歷做地盤,佢老母懶到剩係做parttime

咁佢就係文盲低學歷又懶,呢啲基因娶返屋企害死全家族
女朋友如果身材好就冇所謂
但老婆一定要大學
睇到#45xxxx就知係啱啱畢業嘅00後
仲講上莊住Hall 我驚你比人笑啊
成班話屌得爽係咪全部唔過20k

身邊搵緊5皮以上個班fd搵老婆無一個係無讀大學搵得少
其實而家係連master都好普及。。。 大學都冇真係誇左啲 最多降到asso HD個啲top up
咁到有會考同取消都要時間既
30幾喇,佢讀工業中學,依家都無晒工業中學喇
唔介意 但唔可以一啲修養都無成個嘉盈咁
為了娶了高學歷冇身材冇顏值老婆既巴
我笑住說句介意吧
講過幾多次,佢哋更多人係淨係讀咗high dip/喺大專到完成咗學士學位。唔係讀完中學就唔讀
有女已經好好
仲要揀學歷
嘉盈唔同 靚女份人真
成個post最正常呢個 個個都話有學歷重要
比你識到件港女公主病 就算學歷幾高都不了
性格大於All 相處唔到都係廢話
但文員仔會覺得老公搵8萬好多,一心諗住結咗婚就做全職師奶,無諗過老公搵8萬佢都要做嘢。
啲思考冇邏輯嘅,講野打橫嚟
成日都覺得自己岩,講唔贏就話個個都係咁
一定唔介意

因為自己得中五畢業

利申:女朋友poly畢業
呢個post大量無degree連登仔集結中

認真答,會溝通唔到,成個mindset根本唔同,無讀過degree個critical thinking係會差d,諗野少一兩層
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞