一年內玩期權由輸50%再贏番嘅嘅感想

266 回覆
73 Like 232 Dislike
無炒期權,所以入黎學野
spread 係 short + long,所以唔會輸突 short $20 long $25
咁輸極都係$5
贏贏輸輸好似打機咁
大佬,你最後果次翻身用幾多本到,講黎聽下
我分左大概有十個戶口,有3個輸哂
呢個就2千起步
其他平均都有2-10倍
玩得期權真係唔洗多錢有本事自然炒到上去
OTM
debit/credit其實是咪即係long/short?
目前係唔夠錢開到level 3
spread pair要自己人手做
期權係賭錢 正正因為係賭錢 所以風險管理先更加重要
邊個post ?
揾到個一年前玩 short put/ short call, 話一個賺3-8 萬。不過同其他貼倉巴打一樣, 幾個月後消失咗
https://lihkg.com/thread/2628966/page/1
邊個post ?
揾到個一年前玩 short put/ short call, 話一個月賺3-8 萬。不過同其他貼倉巴打一樣, 幾個月後消失咗
https://lihkg.com/thread/2628966/page/1
想問下睇開咩youtube/ 書多? 新手玩左一排但總覺得浮浮沉沉 唔知點樣可以再進步
有有時咩網有IV可以睇?免費既有冇?
每兩日sp第二日到期嘅spy賺廿鎂算
market chameleon, 免費都有好多資料
lm
要識對沖個option cost先得 完.
好多人都做緊,又唔係咩大錢下下都拎出嚟講咩
Max loss Max profit
大家會唔會睇greek 黎玩? 定只睇IV ?
會,short side多數睇theta, 玩啲100iv 以上就要睇埋vega, 不過其實如果short put接貨就預夠錢接唔係計咁多嘢
其實睇其short put 咩股,如果short put spy qqq 呢啲其實真係冇咩嘢
講緊出post 位巴打, 唔出post 講來做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞