廿年無砌過機,整咗個15000蚊打機list跪求賜教

399 回覆
9 Like 5 Dislike
題外話:

忍唔住手上playasia 掃咗四隻games

Bioshock Infinite
Grid 2
Sniper Elite 3
Sleeping Dogs Definitive edition

仆佢個街加埋唔駛250

Sleeping dog is shit

打爆咗PS3版

definitive edition 再嚟多次眼前一黑
出得呢個價錢唔好用Asrock呢啲垃圾啦

換咗呢張啦

15k total?

11.5k 埋單

最後無要1080TI

覺得用1700 同AB350唔太襯得起1080TI😂

遲左...想叫你唔好買inno3D

除咗代理仆街仲有乜唔好?

我貪平咋

giga張1080要5600 幾乎想買張TI算
可惜樓主太快落order

否則我可以share悠二幫我砌既個條List

總共$18480

總共$18480

開咗post三四日先買

不過分享吓都好吖

我唔排除會換件升級

總共$18480

開咗post三四日先買

不過分享吓都好吖

我唔排除會換件升級

咁快

總共$18480

開咗post三四日先買

不過分享吓都好吖

我唔排除會換件升級

咁快

唔係即刻換

睇吓幾時心血來潮換條ram又好,換粒U又好

放返舊件出去,應該有限錢啫
出得呢個價錢唔好用Asrock呢啲垃圾啦

換咗呢張啦

15k total?

11.5k 埋單

最後無要1080TI

我貪平咋

直接買Ti好好多,但一樣都係唔好要inno3D
個代理太PK嘅話,意外壞卡total loss嘅機會大好多
唔好慳果少少錢

太遲喇,我已經買咗😂

去到舖頭呢樣減吓個樣扣吓

11.5K出到部心水機就無理佢乜牌子了

總共$18480

開咗post三四日先買

不過分享吓都好吖

我唔排除會換件升級

咁快

唔係即刻換

睇吓幾時心血來潮換條ram又好,換粒U又好

放返舊件出去,應該有限錢啫

中央處理器
AMD RYZEN R7 1700X
Qty: 1
$2,870
主機板
Gigabyte GA-AX370-GAMING 5
$1,570
記憶體
GALAX HOF Series 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C14
Qty: 2
$1,165
火牛
Corsair RMx Series™ RM650x 650W Fully-Modular
$940
硬碟機
Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
$545
固態硬碟
Samsung 960 Pro Series 512GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
$2,679
顯示卡
Gigabyte GeForce® GTX 1080 Ti GAMING OC Edition 11GB GDDR5X
$5,799
機箱
Fractal Design Node 605 ATX
$1,199
散熱器
Antec Mercury Series 120mm AIO Liquid CPU Cooler
$468
------------------
總和 $18,400

15k total?

11.5k 埋單

最後無要1080TI

我貪平咋

直接買Ti好好多,但一樣都係唔好要inno3D
個代理太PK嘅話,意外壞卡total loss嘅機會大好多
唔好慳果少少錢

太遲喇,我已經買咗😂

去到舖頭呢樣減吓個樣扣吓

11.5K出到部心水機就無理佢乜牌子了

試下搵個理由因為唔滿意而退貨換貨

由佢啦,我都玩得好開心

咁係咪算成功超咗?

有無人可以comment吓?

我覺得好似其實唔駛加咁多Voltage都可以上到3.7Ghz

咁係咪算成功超咗?

我覺得好似其實唔駛加咁多Voltage都可以上到3.7Ghz

過左壓力測試(燒機)?

埋單11,500左右

你去邊間砌

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過到test可以試下將Voltage降到1.24v,LLC set LV1。

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過咗呀

埋單11,500左右

你去邊間砌

中央田

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過咗呀

冇問題了 電壓不算高

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過咗呀

冇問題了 電壓不算高

即係可以上3.8/3.9?

但我得stock 散熱咋

係咪唔好太aggressive?

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過咗呀

冇問題了 電壓不算高

上3.8- 4.0請睇人品 (建議換散熱)

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過咗呀

冇問題了 電壓不算高

上3.8- 4.0請睇人品 (建議換散熱)

咁唔整住了

我人品只係一般

本身有兩個xbox one手制

結果都係頂唔順插線用

因為部電腦駁電視用,插USB要坐到好埋

本身有兩個xbox one手制

結果都係頂唔順插線用

因為部電腦駁電視用,插USB要坐到好埋

仆街,呢舊嘢行咗兩個場都無貨

amazon又唔送香港,局住用淘寶

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

過到test可以試下將Voltage降到1.24v,LLC set LV1。

請問咩係Load line calibration?

我OC只係入咗bios 改咗兩粒數

LLC要點改?

咁係咪算成功超咗?

過左壓力測試(燒機)?

請問咩係Load line calibration?

我OC只係入咗bios 改咗兩粒數

LLC要點改?

其他勿動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞