廿年無砌過機,整咗個15000蚊打機list跪求賜教

399 回覆
9 Like 5 Dislike
可能根本砌唔埋或者張list唔work

我真心唔識,有無巴打指點吓?

我怕去到腦場俾人劏死

SSD 買夠500GB
256GB唔夠
SSD 買夠500GB
256GB唔夠

明白

謝謝你指教
Ram轉g.kill或corsair
Ssd用mx300
Ram轉g.skill或corsair
Ssd用mx300
7700k狗也不屌
7700k狗也不屌

咁應該買乜?
7700k狗也不屌

咁應該買乜?

ryzen
7700k狗也不屌

咁應該買乜?

你唔超頻可以唔理
但你超既話唔建議買7700k
7700k狗也不屌

咁應該買乜?

你唔超頻可以唔理
但你超既話唔建議買7700k

超頻我識條鐵咩

我只係想買部勁勁哋的機嚟打機

太複雜太花時間我搞唔嚟
7700k usd308.87 passmark得12166
1700 usd269.99 passmark有13793
1700x usd304.95 passmark有14677
7700k usd308.87 passmark得12166
1700x usd304.95 passmark有14677

你又唔可以咁計
呢刻打機重係7700k勁
但如果樓主會做其他野就1700
SSD 買夠500GB
256GB唔夠

想問下如果SSD買256 只係放OS 係咪已然夠?
再加多個HDD
唔急既建議等多一排 N記就出20系新卡
而家Display Card貴好多
SSD 買夠500GB
256GB唔夠

想問下如果SSD買256 只係放OS 係咪已然夠?
再加多個HDD

資料放hhd
Program 放ssd
始終ssd炒左冇得救

年底wo

年尾先有機會出
同埋新卡講左用番Volta唔洗諗會勁好多
我唔急買的,純粹太多年無打過pc game

咁人又咁大,花少少錢買部電腦都唔太大問題

我見買部GTX 1070都要一皮左右

先考慮俾多5000買1080
SSD 買夠500GB
256GB唔夠

有hdd 256gb點會唔夠
其實呢個list夠唔夠嚟緊一兩年玩大作

開1080@60fps 再開大量特效?
1700x
SSD 買夠500GB
256GB唔夠

有hdd 256gb點會唔夠

我正正就係256+1T

裝完OS 加兩隻大作個256已經見紅
個HDD裝埋以前d舊相舊file 用多四個月又見紅
利ADSL 8MB無乜Bt

你又唔可以咁計

打機重係7700k勁? source?
我啲7700k換1700x既fd全部話只係peak fps 7700k 高少少,平均fps 1700x仲高

你又唔可以咁計

打機重係7700k勁? source?
我啲7700k換1700x既fd全部話只係peak fps 7700k 高少少,平均fps 1700x仲高

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞