廿年無砌過機,整咗個15000蚊打機list跪求賜教

399 回覆
9 Like 5 Dislike

玩完個benchmark先無咁驚

你win10個ver仲係10586?咁舊嘅...

玩完個benchmark先無咁驚

你win10個ver仲係10586?咁舊嘅...

係咪要更新?

開機上網都無彈出嚟要update喎
10586 (Threshold 2) 係2015年11月尾嘅更新嚟...

留名等睇樓豬中WannyCry / NotPetya (勒索病毒)
10586 (Threshold 2) 係2015年11月尾嘅更新嚟...

留名等睇樓豬中WannyCry / NotPetya (勒索病毒)

多謝提醒

更新中
依家最新版本係:

似乎要OC先的唔係條ram

係粒1700

係粒1700

超ryzen易過呼吸

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易
又update bios 又唔知點入去個menu

有時間再研究了

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加
擺電視櫃散熱唔會好差?
擺電視櫃散熱唔會好差?

會,但無計

不過我電視櫃係開放式個種

況且大多數時間都開住冷氣先會開電腦

應該死唔到人的

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

CPU Core ratio : 37
CPU Core Voltage : 1.27

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

謝謝你

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

謝謝你

1.27已經好保守,俾盡1.281,再唔夠不如索性超多啲,core ratio 38、core voltage 1.31。

我自己嗰粒可以3.7ghz @1.25v。

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

https://view.joomag.com/gigabyte-am4-overclocking-guide/0517370001491902144?short

係咪好似佢咁講

開機前按住delete入bios settings

改core ratio 同 voltage 就ok?

係粒1700

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

https://view.joomag.com/gigabyte-am4-overclocking-guide/0517370001491902144?short

係咪好似佢咁講

yes

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

係咪好似佢咁講

yes

咁講法即係一分鐘的事?

超ryzen易過呼吸

我睇教學都唔係咁易

你用咩牌子老母板?

妓加

係咪好似佢咁講

yes

咁講法即係一分鐘的事?

現家微超頻係好容易既事
咁多一鍵超頻
但如果要深入就難好多
始終係發燒友野黎

你用咩牌子老母板?

妓加

係咪好似佢咁講

yes

咁講法即係一分鐘的事?

現家微超頻係好容易既事
咁多一鍵超頻
但如果要深入就難好多
始終係發燒友野黎

依家就依家,現在就現在,乜鳩嘢現家
仲有微你老母,小超就小超啦

你用咩牌子老母板?

妓加

係咪好似佢咁講

yes

咁講法即係一分鐘的事?

現家微超頻係好容易既事
咁多一鍵超頻
但如果要深入就難好多
始終係發燒友野黎

其實我只係想由3.0推去3.7

今晚返去試吓先

妓加

係咪好似佢咁講

yes

咁講法即係一分鐘的事?

現家微超頻係好容易既事
咁多一鍵超頻
但如果要深入就難好多
始終係發燒友野黎

依家就依家,現在就現在,乜鳩嘢現家
仲有微你老母,小超就小超啦

再怕見人打呢家

都唔知佢鄉音重定痴脷筋
白痴一問:

無線keyboard點按住delete 入bios?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞