廿年無砌過機,整咗個15000蚊打機list跪求賜教

399 回覆
9 Like 5 Dislike
成功上咗3.7Ghz

依家跑吓分先

加咗幾多電壓?

0.102

姐係幾多V?開cpu-z睇下

尋晚太夜瞓,今晚無力整了

要先過壓力測試
cpuz 睇下電壓

最好run prime95 嘅blend test
利申:r7 1700 @3.8ghz 1.25V
其實vsync應該點用先最有效呢

無理由由得佢撕裂,但開咗又好似好浪費資源

人哋話關in game v sync再去nvidia控制台開v sync

但我用咩v sync都好,witcher fps都係drop到得60左右

唔開先上到90呀110咁
樓豬個芒60定144hz?

人哋話關in game v sync再去nvidia控制台開v sync

但我用咩v sync都好,witcher fps都係drop到得60左右

唔係撕裂得好明顯既話vsync唔洗開

唔係撕裂得好明顯既話vsync唔洗開

開快速v sync
樓豬最後都係出左2133mhz ram同1080 x2 ?
樓豬最後都係出左2133mhz ram同1080 x2 ?

咪上面最後張相囉,錢都俾晒

但1080 x2唔係兩張咭呀

呢張,名嚟架咋

最低檔的1080
砌咗部機幾日,其實都無真正坐低玩過隻Witcher

次次開機都係研究點樣set d 嘢最好

依家似J spec多過J game

開爆晒witcher 3所有嘢, 關咗in game vsync, 開咗nvidia 的快速vsync 同triple buffering.

喺嘢外keep住得70 fps左右 (我貪心開埋hairworks)

成日擔心去到後面大型場面會drop frame得好勁

其實係咪應該再更勁的display, cpu 同ram

開爆晒witcher 3所有嘢, 關咗in game vsync, 開咗nvidia 的快速vsync 同triple buffering.

喺嘢外keep住得70 fps左右 (我貪心開埋hairworks)

4k?

4k?

full hd 咋
題外話:

忍唔住手上playasia 掃咗四隻games

Bioshock Infinite
Grid 2
Sniper Elite 3
Sleeping Dogs Definitive edition

仆佢個街加埋唔駛250
1700 same
利申:用ryzen master 超咗上4.1GHz 1.42V

不過建議樓主唔好亂試
1700 same
利申:用ryzen master 超咗上4.1GHz 1.42V

不過建議樓主唔好亂試

上咗3.7就算
塊板
隻牛先550w?
起夠750w啦
隻牛先550w?
起夠750w啦

買咗650w啦
塊板

技嘉 AB350 gaming 3好差咩

咁應該咩價位,咩model?
塊板

技嘉 AB350 gaming 3好差咩

咁應該咩價位,咩model?

其實冇問題
出得呢個價錢唔好用Asrock呢啲垃圾啦

換咗呢張啦

咁係咪算成功超咗?
題外話:

忍唔住手上playasia 掃咗四隻games

Bioshock Infinite
Grid 2
Sniper Elite 3
Sleeping Dogs Definitive edition

仆佢個街加埋唔駛250

Sleeping dog is shit

換咗呢張啦

15k total?

換咗呢張啦

15k total?

11.5k 埋單

最後無要1080TI

覺得用1700 同AB350唔太襯得起1080TI😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞