日本旅行信用卡

1001 回覆
8 Like 153 Dislike
aeon無啦啦加大我limit
係咪知我要去了
用citi debit+global wallet唱左円先唔係最好?
加幾多
抵就用 完~~
一係你賠差價俾我囉
係的
利申 用家
citi 好似有$10,000 cap, 即係最多$200 rebate, 如果一兩個人去應該都夠用
想請問wakuwaku 定aeon platinum 銀聯好d?
我見aeon 個日本優惠 紫卡銀聯做緊6% 回贈
扣埋海外手續費係咪應該高過wakuwaku?
睇咁多回覆睇黎係debit卡最好 係Citi定HSBC好
幾日後去日本,大行點申得切,即批都要等四五日先到你手
講經咩,去aeon申wakuwaku算啦
大貓好似多啲貨幣

Citi得主流幾隻
AEON還好啦

安X嗰啲垃圾就真係不了
鬼唔知咩,我玩卡都玩咗十幾年啦。

TU唔係大曬嘅,我十幾年TU A citi都係唔批我卡,咩Premirer, VS, AE Plat Charge etc我都有齊曬啦

佢個post話「幾日後」去日本,聽日星期六日又冇咗兩日,難拎到實卡多啲,Activate張卡又要卡啲資料(雖然有計可以撞到)
最多咪申DBS即批拎張Temporary加入apple pay

重點佢時間太炆,人哋話Aeon可以幾個鐘拎到咪叫佢試囉,我個人就唔鍾意申財務公司卡
大把連登仔用
citi果張正
無,亦都係最抵玩嘅方法,同所有信用卡冇得比
試y過溫泉旅館唔收jcb要碌master
追po啦一堆信用卡cover完手續費回贈都仲多過debit card
debit card得一個情況抵過信用卡,就係歷史低位唱,who knows?
現實就大把香港人穿6就唱蝕上加蝕
係你哋覺得信用卡個exchange rate唔太差啫,其實同你喺銀行Online Banking即刻撳個Rate到差一節

Debit card 都有cash rebate

同埋簽信用卡就有另一個 uncertainty,如果商戶遲一日先返單,個exchange rate 都會同你簽嗰下唔一樣,今年外匯市場咁波動,我就情願一早鎖定自己使費個Rate
試過係泰國碌個CHANEL唔俾碌, 要打上CALL CENTRE
你太睇少香港人嘅熱情

係穿7已經唱緊

利申 有成一百萬JPY係68唱
aeon 找數係咪好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞