日本旅行信用卡

1001 回覆
8 Like 153 Dislike
Thx 巴打

Red有冇上限?
無上限,自膠
佢地唔係唔收卡 係d人唔熟手
有次去磯丸想比卡 條友唔識撳要叫個店長定唔知經理黎
用apple pay suica就爽手好多
日本啲卡機好多得插晶片
我無用app 係wallet 加張西瓜卡用就ok
樓上有埋教學點充值,好撚正
我帶去果2張都爆曬CAP唯有係咁玩法叫做食多2%
幾乎係9成係插卡 所以肯定係要拎實卡架喇
不過日本d卡機個職員如果撳錯制suspend交易會freeze你張卡幾至十零分鐘
我試過兩張卡都係咁 一張citi debit 一張hsbc vs
好似係softbank個卡機平台嘅問題
我都諗住DEBIT未插過卡開光
駛唔駛係香港開左光先去日本方便D
咁睇黎唔駛了
去日本碌YEN希望順利
但最起碼四月仲有3%回贈同埋搶得到個名額先
我暫時開左aeon JCB同aeon Waku,卡都未拎到
應該唔夠

清你用邊2張
aeon jcb同citi debit 兩張加埋20萬都唔夠就爆cap
個陣啱啱出Apple pay日本都仲未用到海外Apple pay
aeon JCB $3000
aeon wuku $10000

之後red充值西瓜卡算數了
銀聯除咗earn more有邊張好啲
佢個迎新唔撚想要住,等下轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞