日本旅行信用卡

1001 回覆
8 Like 153 Dislike
一月去日本用HSBC VS算,橫惦呢排有冬日賞同埋專屬優惠
獎賞錢又易用
AE卡點睇 有外幣簽賬優惠
記住學識要講銀聯既日文
唔講佢地唔識收
我去左 11日
係第一日去睇高達唔work

之後睇佢地好多於機第一版有分開 credit card 同銀聯
揀銀聯就可以順利碌卡了

因為太耐無去 買左好多野 大家睇住cap 黎碌 要mark數

aeon waku 3%
aeon 紫/黑 銀聯/mc/jcb 日本extra 100,000分=$400 coupon 可以分開卡計
aeon 仲有個 promote 係全部卡加埋計總數 現金回贈

HSBC 白金特選 10000回5%
睇黎citi plus debit最方便穩陣2%算
無錯,Plus張credit除左拎嚟食迎新同間唔中有啲好荀既offer之外係無撚用
日本我用緊JCB
唯一好係積分無限期
橫掂其他卡八仔增值都係低
用佢磨2年應該都換到機票
呢排海外梗係大貓卡啦
5% 最紅冬日+2% 最紅海外
仲未本身可能有賞世界
乜citi debit 2%剩係玩到年尾
個app邊撚個寫架
錯po自膠
睇TnC無 簽少過$1666/1250=$0回贈
係邊句呀?
https://www.specialoffers.jcb/hn/campaign/detail/japancashback/59850/

23年1月16日-4月15日 JCB有10% cashback
回贈上限 5000JPY
低消30000 JPY
仲喺度睇邊張信用卡回贈抵,簡直白癡

World Debit is the trend !!! 美元金強都唔唱定日後嘅使費,喺度左度右度,嘥時間
其實仲要搵位唱定外幣去旅行又有幾高級?
try SCB, 食水完全唔深,World Debit 仲有5%回贈 (頭$5,000),其後0.5%
https://wealth.hket.com/article/3429738?r=mcsdfb2c&fbclid=IwAR0bLoiW1WVdwRpMEzjfTpyY1o0F9VKhcl70EUQgacJT3dQ_7FKPHwVxqtM

其實好多年前銀行唱FX個價已經好過所有找換店,完全唔知啲人點解要去找換店排長龍

如果你係PB戶口,個價仲靚少少,坐喺自己個位30秒就唱到

或者去到日本嘅名店 cashier 面前,即唱即用又得
citi plus改左回3%
講CREDIT定DEBIT?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞