日本旅行信用卡

1001 回覆
8 Like 153 Dislike
想問下我VS當飯卡
咁個個咩海外1+3係咩黎
另外唔係會收1.98手續費
求指教
首先,CITIBANK一定唔會係黃先
其次就係唔係非中資銀行=黃
citibank張debit card開global wallet即時唱係幾方便
不過佢個app真係做得好柒 去日本嗰陣洗突左想即時唱錢
佢無啦啦話日圓唔可以做限價單 但我撳係立即買入
搞到要問fd借住先 如果唔係就比佢玩死
我即刻買入得喎
平時我都得 但有日唔知做咩突然唱唔到
跟住又增值唔到西瓜
後尾諗返唔知關唔關我tablecheck用張debit card book檯
跟住嗰日去間餐廳度比現金佢release左我筆數事
前一次book間熟成牛扒係直接扣張卡嘅錢
點知今次book第間佢唔直接扣要我現場比
本身有1x獎賞錢 即係0.4%
VS多3x獎賞錢 即係1.2%
佢應該未減1.95%
爬完文想問下信用卡個fx spread會好過就咁唱錢?
因為見條式係回贈減手續費加fx spread
hsbc 個海外簽要用港幣結算

去日本簽幾萬円以上嘅嘢

部碌卡機先可以俾你選到用港元結算

其他情況佢直接用日元結算
信用卡仲要分黃定藍
疫情前申請咗JCB 諗住去日本用
而家銀聯係咪仲抵d
月尾去日本,宜家出Aeon JCB趕唔趕到出發前收到卡
你想快最好去有aeon card 櫃位果d aeon 搞, 有promoter 向度果d 30分鐘就出到卡
aeon 好快
我想知安信 wewa同 earn more 呢兩張有咩分別

如果有係for日本旅行用
邊張比較好
渣打嗰張Asia miles 國泰
喺日本碌卡嘅話用唔用到佢嘅迎新優惠?
即係$1 一里
唔係,用日元結算就得。
佢海外簽個進度show港幣只係跟你ebanking出張單個數。而係外地,有得揀揀番用外幣一般都抵過用港幣。
有咩咁扺?
AE 卡
包環亞貴賓室。估可申請五張。成家入去食都得
年費年年免
中銀銀聯有3%回

預被人屌
AE黑卡
其實想請教大家 UBER 如果用信用卡俾錢 (非PAYPAL)係當網上簽帳定普通簽帳

我曾經係日本CALL過UBER,係用YEN 結算
咁係咪會當海外簽帳 收 1.95% 手續費?
定當海外網上簽帳

麻煩各位CHING 指教下

我有信銀MOTION /渣打SIMPLY CASH/AEON WAKUWAKU /FUBON 白金 /CITI REWARDS/ AE EXPLORER 唔知用邊張FOR 旅行搭UBER /當地實店簽帳好
HSBC world debit 點改ATM密碼??
分行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞