日本旅行信用卡

1001 回覆
8 Like 153 Dislike
咁都見到你
我講緊個張係aeon jcb喎
食到 1 4
外遊$2=1里
有上限「每階段首港幣15,000元之合資格海外簽賬均可賺取低至港幣2元 = 1里」

計埋收贖費會唔會唔抵用?

就黎去日本十幾日
唔想帶太多羊喺身

諗緊喺香港唱定yen 落 citiplus Global wallet 啪卡好(我怕我理解錯,global wallet 係咪碌master ,但唔洗後找卡數,係用卡內debit ,可免手續費)
還是碌EveryMile visa好

跪求各位解答
買咗咩app
求其揀最平
Global Wallet係對應藍色個張Plus Debit
同白色個張Plus Master係分開的

玩法係先唱定錢(可以玩埋3次x1000蚊外幣任務chok多0.6%活期息)
然後去到日本
either用藍色個張卡直接碌(通常店員會問/俾你揀用咩幣扣數,揀JPY)
or 去7仔ATM入藍色卡去撳現金(記得開通海外提款,同埋設定ATM PIN)

而家喺海外/網上用藍色卡直接碌JPY仲有3%回贈,做到3月尾
做到三月尾呢個係唔係有QUOTA要登記?
定全部一律都有?
照睇應該全部都有
一到四月就搶
如果佢仲有
銀聯而係係日本多唔多優惠

多既除左earn more邊張好啲?

Earn more個迎新唔岩用
Aeon wakuwaku 定 hsbc debit card exchange rate 好啲
2%手續費,1.5%回贈
,simply cash先係
日本多唔多地方用到apple pay?
搵到有啲話paywave淨係拍到實卡拍唔到手機
有冇巴打試過
Lm post
HSBC張DEBIT CARD唔可以好似CITI嗰張咁用?
唱左円喺個日圓儲蓄度喺日本7仔撳錢扣我港幣冇郁到d唱好左嘅日圓
同問
啱啱去完大阪,得連鎖食店,同酒店識綠銀職
連去DONKI,收銀都要搵同事求救
請問信用卡入lounge, 老婆d 信用卡入唔到,我有兩張可以入,可以share 一張一齊入嗎,另外帶小朋友可以嗎?謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞