日本旅行信用卡

1001 回覆
8 Like 153 Dislike
入息要求?
我長散都批。不過我係由AE CX自動轉 AE EXPLORER

因為宜家係揸兜CX
到去左日本 再網上買野 咁佢send sms去香港電話驗證時
係點算
邊張
四月尾去日本
本身有張hsbc vs ,賞世界分左2x落去
然後見everymile 六月前佢外遊$2= 1里 就申請左

咁其實到時用邊張會抵D?
用Aeon JCB
呢張卡會唔會有外幣手續費?
全港都收1.95,佢收1。同埋 JCB 日圓匯率好啲
安信銀聯靚 rate 冇手續費
所以Alipay其實都好抵
銀聯係冇海外手續費
但個rate有時差過VM
而且仲未計回贈
如果回贈夠冚手續費嘅話其實用返VM都得
照睇係EM
睇得出大貓而家係谷緊EM然後慢慢縮VS啲回贈
陰乾啲舊客谷人開新
咁其實申請銀聯定jcb好
睇完大家啲意見都仲係唔多明
我諗jcb主力日本用同日本網購
銀聯好似整體實用性多啲
我有earnmore同visa signa
visa登記左最紅 係咪都係好過用銀聯
你要世界通行嘅卡
就唔會揀銀聯
主力日本
JCB完勝
銀聯諗都唔使諗浪費時間
好似JCB + waku 一齊開最好
指定類別簽賬可享高達HK$200現金回贈
合資格客戶於發卡後首60天內憑卡作以下類別簽賬消費,每個類別可享HK$50現金回贈,最高達HK$200現金回贈。
1. 「八達通自動增值」服務
2. 透過Rentsmart、Reap 或Keychain Pay平台繳交租金
3. 於商戶設定每月自動轉賬
4. 於App Store或Google Play作任何簽賬消費

你哋點食晒呢200
AEON CARD WAKUWAKU 現金回贈推廣(「此推廣」)條款及細則:
1. 推廣期為2022年4月29日起至2023年3月31日(包括首尾兩日)(「推廣期」) 。
2. 此推廣只適用於由 AEON 信貸財務(亞洲)有限公司(「AEON」)發行之 AEON CARD
WAKUWAKU(「信用卡」)持有人(「合資格客戶」)。
3. 推廣期內,合資格客戶憑信用卡於下述第 4 段列明之簽賬(「合資格簽賬」),可獲享相關現金
回贈 (「現金回贈」)。
4. 現金回贈取決於合資格簽賬,合資格客戶於每個月結單周期內最多可獲 HK$300 現金回贈,詳
情如下:
合資格簽賬 現金回贈
a) 網上簽賬 6%
b) 日本海外簽賬 3%
c) 本地餐飲簽賬 1%
d) 其他簽賬 0.5%
5. 合資格客戶於生日月份可享尊尚生日禮遇,憑信用卡於海外簽賬可獲得額外現金回贈,最多可 獲 HK$200 額外現金回贈,詳情如下:
合資格簽賬 額外現金回贈 海外簽賬 4%

佢個回贈去到3月31?
4月有冇新推廣?見好多都3月完
用現金未得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞