若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
最好去 因為姑娘都有叫我食晒就覆診
茶樹油有無用?
個下趴附近係咁爆瘡爆左個幾月
睇黎都係要去睇返 又話會斷尾
一年就翻發
有冇人知邊度打皮秒激光 安全同好啲既?

想搞搞啲痘坑
同埋要食完a酸隔幾耐先好打?
有冇人知邊啲保濕好用
驚有敏感
長陳 平時星期幾休診?
我今日番左去尖陳睇 佢話係退得慢
俾左枝FLOXIA night cream 我
但老實講覺得似佢打傷左我塊面囉:)
我會再去專科睇醫生 :)
其實除左等佢好無乜嘢可以做到
你而家係淨返啲紅?
我成世人未試過咁唔開心 本身食A酸成個人啲皮膚都好得7788 等足兩個月後先去睇佢做pico
特登做哂 research 先嚟搵佢做
依家前功盡廢

我依家靜止唔郁
咪冇咁紅 一戴下口罩
郁多兩郁成個關公咁
未計佢打大力度個啲位 有一攤攤紅印
我會去睇專科睇下咩事囉
我打左三次 第七日點都會退晒紅
你上圖既情況我係第四五日先係咁 然後就會秒速退晒
不過我通常由第三日開始就敷保濕mask
唔知會唔會有影響

如果咁易紅
會唔會係玫瑰痤瘡?定因為天氣乾所以紅?
咁你有冇whatsapp問佢點搞?
老實講大家話尖陳好nice
我覺得佢係nice 但只不過係一個正常人應有既態度
問佢問題(eg.敷唔敷得mask架?)佢都係答你有傷口就唔好敷啦呢d行貨
咁我想知我呢個情況敷唔敷得啫
不過都可能係我冇再問深入d啦
Ching 可否留TG 俾我圍爐下
我其實3-5日先結緊焦同甩焦 所以咁對比可能我係復原得慢啲
只可以講我keep住見到啲紅印有縮細 (我有對比過唔同日子啲相)
今日佢都係講要做多D保濕 話有D男仔都會咁要耐D時間
每人新陳代謝速度唔同 個D行貨囉
我問佢會唔會驚留印 佢話唔會 會退 同埋話可能我唔可以4星期做laser
6星期 跟住將我1月中尾個laser booking 推後左咁囉
唔洗咁擔心住
可能你皮膚真係復原得慢d啫
我都係最近一次先打到會結焦 頭一兩次都冇結焦只係起莎
大概第二三日開始結
然後會洗洗下面甩焦
我平時有搽護膚品補下濕去下角質所以復原得快d掛

你可以繼續觀察下先
記得搽消炎膏同保濕做足d 同記得搽防曬
推薦bb頭粉紅色mask 好保濕
好 我依家出街都會戴定保濕噴霧 今日佢都話過4-5個鐘要保濕
想問尖陳 pico係咪 picoplus嚟 定picosure
凹凸洞去邊間做laser會比較好
好冇自信
紅印唔退除左打laser之外係咪冇其他方法了
我都係咁,有人可以食A酸改變油性皮膚,但好不幸我食完都仲係油
之前諗住食完就無哂問題,所以無點保養,點知最後都係生返
如果再黎多次,我會食一次A酸,之後長用外用A酸加杜鵑花酸保養
無錯係picoplus
絲打係咪用醫療卡睇?
我都覺得係佢比較退得慢 佢既紅同結焦既狀態我哋每次都有經歷 但點解你個復原期會慢我地一倍咁 呢個紅既狀態我係7-10日左右就差唔多
但14日係比平常人耐左好奇點會咁慢咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞