若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
凹凸 毛孔粗 同type3 玫瑰痤瘡..
大半
我預一個禮拜左右...遲d有對比再睇下...
Type 3 即酒糟鼻喎

控制實會好好多

Good luck
醫生話又未去到,不過我自己都覺得接近
Thanks ching la
見啲人講打幾次先得會有顯著效果,因要打走增生果啲微絲血管,果啲微絲血管就係令到個鼻不斷發炎既主因
荷爾蒙野中醫點控制
網上搵到d台灣人影低既當日圖
呢張係最嚴重個張
有d類似我本人既情況

以下係上網搵到既圖
慎入

不過老實講我自己又未去到咁恐怖
未至於全面都係咁紅晒
只係局部某d位(eg好深既凹凸洞)會好似佢個鼻樑位咁紅
其餘位置(eg暗瘡印)就會好似佢咁起莎
剛剛打完塊面就真係好撚紅
同少少慶慶地同腫漲feel
大概一兩小時後就唔會咁唔舒服

退紅情況就大致用足七日
頭一兩日真係咁恐怖一撻撻紅色(會似圖中day1咁)
第三日開始就會退咁d
有結焦既位置會甩到好似樓上巴打既圖咁 有d紅印
但本人都係去到第七日左右就變返正常皮膚 係有少少粉粉地色咁

退紅之後皮膚會變到勁光亮
但我覺得第一次打完個效果最明顯
係身邊既人都話皮膚好左
之後幾次唔係話退紅之後皮膚唔好 但好似冇第一次咁白淨

因為香港既資訊唔係好多
所以有好多野都係搵台灣野黎睇下
本身第一次打覺得咁撚紅好恐怖會唔會打傷我塊面
但上網搵下原來呢個情況好普遍
雖然搞到咁紅卜卜係咪正常操作我就唔清楚了

如果尖陳有埋冰敷既話就最好不過
不過有同冇我都係返屋企搽保濕
紅足7日你係點渡過

請7日假?
提外話
打完pico之後過左白淨無敵狀態(大概一星期)
之後都會生暗瘡既

不過我就冇食a酸
一直都有生開暗瘡 只係間唔中生咁
尖陳都有講過話laser有機會會令到底層暗瘡爆發既
所以過一星期後都係要keep住搽暗瘡膏

希望提供到資訊俾大家參考
照返工
依家有口罩架嘛遮到好多架啦
其實係頭三日真係有d嚇人
三日後既紅會似平時暗瘡印咁
所以ok架
我就凹凸洞多...所以好似生花柳咁一粒粒
想問下由起身洗面消毒爽膚水消毒cream到搽防曬出門口要幾耐...
由洗面起計我就用~10分鐘搞掂
視乎皮膚吸收狀況
因為朝早起身我唔用洗面奶 只用清水洗
最耐係等保濕精華吸收然後搽消炎膏呢個步驟啫
其他都唔會等得太耐
Thanks
想問下巴打打左幾次之後
凹凸洞有無改善?
大範圍又深既洞就唔多覺
但整體塊面好似平滑左
因為冇認真影低before同after圖
可能再做多次就問下尖陳拎返d相做對比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞