若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
係 想去台灣 但唔知等幾耐 想知香港有無好
可能係我頭幾日淨係 洗面 - 消毒 - 濕敷 - 消炎藥膏 ,之後冇查其他嘢係因為我發現我搽咗精華之後第日起身成塊面都好似有層油咁

呢兩日我查完藥膏之後會補番保濕精華+面霜

依家第9日 都仲係咁
你無搽保濕 呢排咁乾燥 死得啦
打完laser最緊要係保濕竟然冇搽

你而家好同我每一個鐘搽一次保濕 唔好以為一日搽一次就夠
有無人凹凸洞做過scarlet rf
有無效
係咪對花生有啲敏感
可能係我表達得唔好 有保濕 但唔係用面霜 成世人都未做過 姑娘都冇講 咁咪上嚟請教下
我就唔飲奶就少爆大毒瘡
但過食完a酸耐左就好多粉刺積返喺到
而家唔飲奶仍然會爆瘡
但以前皮膚十成差嘅話,而家就三成差
點都係好唔返晒

利申:食過兩次a酸
同埋我已經介晒護膚品,洗頭水同牙膏都換埋
麩質都少食,但都係唔斷尾
遲啲仲要影pre wedding
但又唔想睇醫生,想死
平時幾點瞓 幾點起身
我嘗試緊11點前瞓,試左一星期,

晚晚都1點先瞓
有冇人知長陳仲收唔收walk in新症架?
Keep住電話繁忙,去到先發現下午休診⋯⋯
個牌寫住敬請預約,電話都打唔到可以點預約⋯
我係搽oxy10係有好到但係塊面勁乾
有冇人可以俾啲建議我點樣清暗瘡印
你閒日朝早walk in有得睇㗎想下晝去嘅話一定要打電話電話唔通就唔好去了 上晝去最安全
搵個星期六照早試下先,謝
你睇邊個醫生? 第一次食完幾耐翻發? 第2次睇醫生點講?
好早,10點半前就瞓,七點起身
第二次睇中環方醫生
佢冇乜點講,淨係叫我食多次a酸
人在加拿大,今日睇左個家庭醫生,諗住叫佢轉介去皮膚科,點知佢直接話食accutane 40mg,安排驗血,又話牛奶唔關事,佢認為睡眠同壓力呢兩樣會影響荷爾蒙先會導致暗瘡。

一黎佢醫生態度好差,二黎唔知買藥買幾錢,諗緊去唔去馬好
外用A酸
啱啱食完長陳半年療程
係唔係要去覆診
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞