若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
想問下點解中醫唔好?
未食啊,等緊第一次驗血報告,想快啲食
感覺上好過之前既

想睇之前個位打左十次既巴打分享
我覺得條路好漫長
想睇下前人行成點先諗繼唔繼續科水落去
加油!一齊變白滑肌靚人
但我琴日睇左個普通科醫生 佢話打laser 對洞洞其實成效不大
食咗半年a酸,反覆都會有啲細細紅粒
係咪即係唔會好
不過有時啲紅粒會好痕
都唔知係咪真係暗瘡
因為我上網睇見人拔罐針灸個d好似好有用咁
上網睇凹可以laser打爛等佢生番,凸先無得攪
你有覺得打完有改善嗎? 好似都幾因人而異。
師兄你嘅語氣令我更抑鬱 唔通真係我自我感覺良好 但其實都係食左四環素幾日我覺得個轉變都明顯
最大分別係最底個浸冇左泛紅
上面一攤攤個啲就真係要俾時間佢再散 我有時見到佢都變左啡啡地 但你問我我就唔會再打了 唔明尖陳點解仲覺得我6星期後仲應該去打
如果你咁耐都未好返 我諗佢唔會俾你繼續打啦 可能真係未必個個岩打
我覺得似係易敏感、有玫瑰座艙嘅人都唔太岩,同埋打一次冇問題,唔代表打第二次冇問題。始終係能量衝擊。
玫瑰痤瘡最後控制方法都係 laser, 呢個係控制得最好,你打完會敏感就無辦法啦
我唔係講我自己 係睇左幾位專科都話玫瑰嘅人微絲血管易敏感發大 做laser 反而唔岩
如果係type 3, 一定要打散鼻啲微絲血管組織,否則一路發會變酒糟鼻

Type 1 同 2 見外國group好多都話做左兩三次後有明顯改善

香港識睇玫瑰好少,horse paste/soolantra人地一早有香港好後先有
你果幾位專科係咪連laser機都無買果啲
太監教人屌西 我就見識過啲所謂專科有幾鳩up
玫瑰食完藥搽完藥膏打laser黎控制係好基本做法 因為玫瑰無得斷尾

No offense 不過講真如果同醫生無左信任 個醫生無論做乜你都係睇唔順眼 呼吸都錯 咁不如唔好去做啦 唔好浪費錢
打laser果種經歷 同醫生無互信根本唔會work
Exact7ly
你講見識過所謂專科9up,Me too
最叻乜鳩都類固醇
脂溢/玫瑰/混合性皮膚濫用,越整越衰
尖陳好唔好我唔知,但佢免費consult, 你覺得無道理咪走,同埋做laser又好,食藥又好,皮膚要好多時間先睇到進度,無得急

真係對laser敏感另計
希望唔翻發
你想做唔係唔得嘅不過你預咗要做長時間
如果冇耐性就唔好睇中醫
打完....姑娘同尖陳都好nice同有耐性講解,有擔心可以直接提出. 要講係蜂巢頭勁痛...可能係我皮膚太差,打到標眼水打完塊面係辣辣地,如果覺得難頂可以叫姑娘畀冰去敷

打完同之前睇youtube差唔多,希望保養做好快d好翻啦,好笑嘅位係地鐵上d人會自動避你
你打晒成塊面?
你係打凹凸定係其他?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞