若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
只有激光一途
嚴唔嚴重先
不過爆番唔想出瘡建議都係睇番醫生
上面係咪話尖陳無診金? 一支藥膏要880
有冇人有食淨嘅R牌
想要大約1500mg左右
最好係20mg 大約75粒咁樣
是 加上呢幾日濕度得廿幾三十 搽多啲潤唇膏
生完有疤就要激光姐
但生緊暗瘡呢?點解生生下暗瘡會組織增生
係咪成日吱佢就會咁?
點先算低劑量高劑量
組織增生即微絲血管增生,玫瑰痤瘡三型,用激光打走皮下微絲血管,等佢無咁易發炎,齋吱無用的,要發時會越吱越勁,變酒糟鼻

但打完激光都會再增生,所以做到咁上下隔幾個月要再打,做保養
我用潤唇膏茶嘴角
油性皮膚 暗瘡印點搞 有冇巴絲有護膚產品suggest
我乾到開口都裂到痛,夜晚揸一大pat凡士林,第二日會好啲
想問下尖陳洗唔洗booking
個鼻生完粒瘡, 比口罩係到鳩磨
依家好返疑似有肉粒
係黃金時間想救返 又有印又凸起 真係勁柒
過左24個鐘救唔到
你自己唔好好保養
好返晒未
同問 同埋大家覺得我仲應唔應該去尖陳到回診
番左去幾次 佢都冇咩特別野講到同做到
搞清楚係隻藥膏問題定pico問題味🤔

因為我上次揸佢隻消炎藥都覺得好痕,於是洗走咗
睇咗尖陳 食咗 兩個禮拜 A酸 20mg 好似冇乜用咁 冇見效 係咪問佢開40mg 會好啲 唔知價錢差幾多 20 同 40mg
想知開幾耐藥同幾錢?
9成Pico 問題 唔太關個藥膏事
我用佢開個消炎冇咩痕
但建議大家都唔好搽咁耐 因為會整薄啲皮膚
(我第二個禮拜 用另一個專科開嘅抗炎藥膏 我係退左好多)
上網睇 大家都係打完當日同我一樣 即刻結咗焦、乾水,唔係開放性傷口,同埋一樣都係7日內已經甩焦,表面係平滑

我打完 除左影俾大家見到有一度好深嘅位 濕敷toner 會有好淺淺嘅血印之外 其他都係同大家一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞