若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
普通保濕 潤少少 每一個鐘補 食完野抹完面又補
想問暗瘡紅印淨係用a酸搞唔搞得掂 定係一定要打laser?
外用應該斷唔到尾
口服可以
我次次用親都勁敏感 唔止紅同甩皮 直情生石頭瘡
已經用最低濃度 但口服又無事喎
我都係用cerave
本身有濕疹 全部牌子都止唔到痕
係得cerave得 但揸臉只建議用face lotion 得呢款formula無mineral oil唔會塞毛孔
或者uriage bariederm line都得
有無皮膚科醫生做凹凸洞係好? 月球表面
想問下有冇一飲牛奶/甜野就生瘡嘅巴打,食完a酸係咪飲牛奶都唔再生?
lm
成身都周唔時生酒粒 唔唧係咪會自己慢慢消
我自己就食完A酸之後再飲奶都係會狂出
如果唔戒口又會變返爛面
啱啱食完a酸果期飲奶還好
之後皮膚有返少少粉刺,再飲奶
就會爆瘡爆到九彩
唔一定架,我睇中環方醫生
唔駛簽紙,都唔駛驗血
你意思想做laser 個啲(?
我依家岩岩7日啦 有啲蕉我洗面個陣唔知係唔係軟化左佢 有啲會洗甩左左嚟但我係細細力 冇問題架可
甩咗啲蕉之後嗰個位紅紅地 睇個樣我應該要多個禮拜先會再退紅 但依家我可唔可以fu mask
琴日去左行山 好彩有個口罩先冇咁紅 但好乾 見到自己白左係開心 但見到仲有一大點係紅色就好驚
我覺得保濕好緊要 特別呢排好乾燥 真係要瘋狂搽cream先得架
想知你原本幾嚴重
要打十次
有冇人用外用a醇好番? 我用左ZO 0.5% 1個月多d 每次連續用1星期左右 好似用親都會爆一輪
咪癲啦
轉飲植物奶啦
我覺得中度左右
係咪要打到咁先會見效
有去醫生打
有d 係美容院打
次次都唔會咁
但又唔覺有咩效
成個療程幾錢
打完十次之後開post 報告下個月尾最後一次
留名岩岩打左一次炸 好猶豫仲打唔打落去 downtime 好耐
天氣乾燥如果唔夠保濕downtime會長啲
我過來人 要真係狂搽保濕先得 唔可以懶 我就會敷埋mask 完咗downtime之後皮膚會更加好更明顯改善
但係咪一唔飲就冇再爆,快啲好番?
感覺好似a酸一次性咁幫你清乾淨個底,之後要爆始終都會再爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞