若要暗瘡好,咪撚信老母14

1001 回覆
60 Like 6 Dislike
我係正常洗面再用佢俾既消毒藍水印一印就得 之後正常搽保濕
我打左9次之後啲凹凸洞真係好返好多 尖陳話打多一次就畢業了
打完十次會出個包膠俾大家 好興奮
正常架
你呢個情況叫做係相對輕微
我打完第一日俾你仲要紅同深色
大概第四日會真係淺色左 第七日就重獲新生

反而想問下打過pico既大家
係咪每打一次 個復原期會減短d?
個人覺得好似次次都係要咁上下時間先變返白滑
同埋愈打就覺得皮膚發光透亮既無敵時間愈縮愈短
應唔應該由每日40mg轉食每日20mg 我驚繼續落去我會禿頭
食左幾多個月?咩情況甩頭髮?洗頭果陣?

我都係 佢開呢支比我
搽幾個月好左好多
食咗三個幾月
就咁攞手摸下啲頭髮已經會甩洗頭更加唔使講
復原期唔會減短 次次差唔多 只要醫生keep住都重手 就keep住都係大約一星期復原期
哇 聽到你咁講 我放心啲幾驚自己做錯野 但我塊面戴住口罩會紅番哂 好似個蕃茄咁 我第二日反而紅番啲
兩樣都係 但主要係凹凸洞 我第一日唔敢出街 依家照出街 啲人望都費事理佢
都好睇你咩皮膚
我本身乾肌,搽一次都勁甩皮又痛
最後都a酸解決
真係頂唔順副作用就轉啦 最多攤長啲食
甩到我媽都話我做咩甩咁多頭髮 真係好嚴重下
冇計真係要拖長嚟食
A酸藥膏係有適應期 一開始搽係要搽完搵清水洗左佢 又會紅又甩皮 過左兩三星期就無事 皮膚會開始靚
有啲情況真係未必洗用到口服A酸 因為好貴
呢支A酸藥膏4百幾蚊連診金用兩個月都未用完 價錢差好遠 如果藥膏搞得掂就唔洗口服A酸又要抽血又貴啦
40mg 轉 20mg 拖長食,效果一樣. 呢幾日walk in 長陳啦. 祝早日康復
舊po有人搵過長陳講甩頭髮 佢都話係正常
thx
前樓主而家情況點,有冇復發?
lm
乾肌食A酸唔會辛苦咩?
勤力搽cream 同埋食低劑量
個鼻啲皮一塊塊都咁甩
鼻翼 嘴唇個啲位會痛
係咪應該用番多少少有油性嘅保濕
希望真係有用 而家繼續生緊粒粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞