我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 43 ) - Yujihw 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
23 Like 9 Dislike
正路就水冷

不過你咩cpu
15000蚊buget 要點揀好 跟啲網店list砌信唔信得過
睇你咩用途
入得嚟都係法奧
都係打開槍game多 想揀張靚顯卡 因為想換埋個240hz mon 但真係唔知太多 新手
急唔急?
15000蚊連mon?
悠二你好, 如果有~36K蚊左右畢直既話可以點砌?

1. display卡既話會想上一體水, 首選係msi suprim 4090
2. cpu水冷要用翻nxzt x73
3. 依加用陣果部機隻箱用緊Lian Li O11D, 但之後新機可能要搬黎搬去所以如果可以都想揀隻設計差唔多但實淨d, 如果都差唔多就想繼續用翻Lian Li O11D

頭先見到你地果隻M28U mon好似幾抵玩所以都想計埋落去 (加埋~38K - 40K)
不過其實唔算好急,
雖然唔知張卡要等到幾時, 但我依邊可以等到12月中
不過唔知到時隻mon個優惠仲有無做緊
今日收到了
咁應該有
你下次試下開機黑mon個時禁一下開機制 睇下熄唔熄到機
熄唔到 就可能壞ram 或者底板呢d

如果熄到 即係畫面輸出個part 可能係display card
咁可以690 aorus elite 戰未來既
13600k 可以諗下呢期asrock Z690 m itx

你本身有冇多ddr4 ram先
冇咩關係

要有都係會有

清密d 好過

但係算啦 唔係潔癖 一年清一次算
你想 我可以幫你拆既
你用途係咩先

打機會玩咩解析度同hz

可以搵我砌既
13900K
本身冇ddr4 ram

不過ddr5 ram 板+ram over2k少貴
好呀,唔該晒悠二

不過我ram用邊款好

我見adata 5200嗰隻好似平過4800同6000

用依款好唔好

定係直接換u好啲
二兄求list砌部 15k左右for 打機同3d render, 用2k 144 mon, 13代新cpu,3080,機箱就be quiet! pure base 500dx,水冷may be Vk? 唔知上唔上到ddr5 ,out筆就由佢
悠二傾唔傾到atome, 等緊你好消息
單號221019000368773大概幾時會有?
悠二老闆, Gigabyte Z790M AORUS ELITE LGA 1700 DDR5 Micro-ATX 依塊會唔會有AX version賣?
師兄搵你維修ok嘛?
不過唔係你呢砌的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞