我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 43 ) - Yujihw 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
23 Like 9 Dislike
兩日就心急,你追po望望上面巴打咩情況
唔同容量好難搞

所以算啦.用返default
咁冇得咁講既.隻隻都出過事.個個牌子都出過事

arctic.我覺得麻麻地.唔鐘意VK.買EK啦

其實真係唔差
msi 4090.應該月底或者12月頭返呀

Btw.巴打

其實Giga真係冇問題

giga板今代真係同價最勁

卡就咁岩呢期giga 返貨

而家4090 全球缺貨關係.真係個個牌子輪住有貨 / 推
當然.學隔離巴打話.你真係唔鐘意.可以照用msi

只係giga唔會係伏
悠二兄,有無4080顯示卡砌機list?想喺你度買機 另外想問下如果買埋window,可唔可以幫手裝埋
PS 唔太識電腦,平時會用電腦打下機做下嘢
有冇成部機個spec睇睇
唔會了

TUF 3080 / aorus 3080
Intel® Core™ i7-9700K
Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI Mini-ITX
ADATA XPG SPECTRIX D60G (2 X 8GB) DDR4 4133MHZ C19 RGB — TITANIUM
Samsung 860 EVO Series 1TB MZ-76E1T0BW SATA 3
SilverStone Precision Series PS15B Tempered Glass Micro-ATX
Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ GAMING OC 3X WHITE 8GB GDDR6
FSP RAIDER II Series 750W 80 Plus Silver
冇咩問題.不過.呢兩張.要等一等先返貨

windforce.其實平

lancool iii.我好推薦.但都係月底返.其實大把野月底返[soasd]
我上黎荔枝角拎都ok
俾個訂單編號我
請問如果我底板係用緊 MSI mag B460 Tomahawk atx,同呢張display card compatible嗎?

MSI GeForce RTX™ 3060 Ti VENTUS 2X 8GB GDDR6 LHR

https://www.faroll.com/product/3816/10msi-geforce-rtx-3060-ti-ventus-2x-8gb-gddr6-lhr
另外講句 買4080=智商稅 除非你唔care
咁大鑊,點解咁講?你個list個畢直啱晒
大部份人都會笑鳩你的
因為4080 只係勁過3090ti小小
玩唔盡4k 144hz
但4090性能比4080高好多 推到4k 144(ultra)
但價錢相差唔多
所以4080冇生存空間
不過都係咁講 夠用 你自己接受到
唔洗理人地點諗
咁即係要加錢去4090,諗住一努永逸 其實上部機已經係2015買 有無4090list我抄下
https://www.faroll.com/customize#NDc2MCw1MDcxLDU3ODksNTkwMyw1OTcwLDYxNDIsNjIwNyw2MjA4LDc4MA
大約係咁
要再加都可以要加嘅 睇你有冇咩要求 例如超頻果啲
hz同解析度就一定冇問題
麻煩晒ching 應該咁樣去馬
想散熱好啲就轉
969就係3風扇水冷
1199果個水泵勁小小 同有mon
任君選擇
照計月底就應該砌到比你
咁我都唔太急,話晒舊機都用咗七年,唔爭在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞