我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 43 ) - Yujihw 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
23 Like 9 Dislike
12代非k用b660版就夠

ddr4 ram買3200mhz就得

ddr5先買6000mhz

2.4k買ddr4係錢多人傻嘅代表

ssd買m.2最好
如果你冇的話
今星期返 m28u

你tg pm我
我上個月買左Samsung 980 1tb
準備砌新機咁買都1Tb足夠?
其實無所謂 起碼你肯去問 大把人買咗都唔知咩事 會建議你去睇下啲tech youtuber先 比如linus tech tips, jayztwocents, hardware unboxed, gamernexus (prefer 中文嘅有huan)都有啲片教人點執list 當然仲有悠二巴個網
不過你等唔等到.近期d高階件基本上都要等

可能月底或者12月頭
我都唔急 如果等 悠老闆有乜嘢心水推介
你影一影你機箱後面插線情況先
而家散熱膏邊隻最好?
VK C480
VK E240
VK 機箱
VK 風冷
全部月底.貨量唔多

最勁.應該係NT-H2
3070 ti 推介邊張?
check tg pm , 想問俾訂金
ROG STRIX 4090 OC而家訂要等大約幾耐?
PG27AQN 12月頭到.首批貨少.可以訂了
信仰
而家個whatsapp cs 好似覆慢咗好多
Intel Core i5-12400F BOX
Gigabyte B660M AORUS ELITE AX WIFI 6E + BT5 DDR4 Micro-ATX
[10月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
Toshiba DT02ABA400 4TB 5400rpm 3.5
[11月優惠]KLEVV CRAS C720 2TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
[10月優惠]MSI GeForce RTX™ 3070 VENTUS 3X OC 8GB GDDR6 LHR版本
[11月優惠]FSP Hydro G Pro Series 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
Thermaltake TOUGHFAN 12 Racing Green High Static Pressure Radiator Fan - Racing Green

我想問下隻牛750W夠唔夠用?
的確係 同埋轉driver個時用埋ddu

不過a卡真係睇人

我又唔係真係好多客反映有事
a卡driver問題只影響極少數份子
呢幾日有幾位同事確診左.應該過多兩三日就會回復正常
4080係咪今日出 有得砌未
岩岩上左架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞