我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 43 ) - Yujihw 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
23 Like 9 Dislike
呢個問題不大

4080應該係多貨
13900k幾時有行貨?
我而家就係訂緊fury

上星期問客服話張單差ram
Amazon又見到同樣價錢可以買到6400 c32 先想換
Ryzen 9 5950x
做緊幾錢
用3700x原廠風扇得唔得?
實惠呀

基本上你放i9.再超都冇咩所謂.

你玩超ram.都冇咩問題.7466 / 7600正常都問題不大
介唔介意TG PM我.唔好意思
啱啱TG咗你
好似同你傾緊了
咁i5大概幾時先有貨?
另外如果響度買老母扳,可否升級埋bios?
完全新手jj求指教,條list 1080打機有冇野可以執?有冇需要加塔散?

1 x Intel Core i5-12400F BOX
價錢:$1,430

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 8GB (1 x 8GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$458

1 x WD Black™ SN770 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$760

1 x [11月優惠]MSI Radeon RX 6650 XT MECH 2X OC 8GB GDDR6 (可單買或砌機減$50)
價錢:$2,149

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x [11月優惠]SilverStone Precision Series PS15B PRO Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$338

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,674
https://www.faroll.com/customize#MzY2OSw0NDQxLDQ5MjYsNDk2MSw1Mjc3LDUzMzAsNTQ4OCw1NDg4
是不是有隔塵網 散熱就會不太好了?
自己叫完啲fd喺你到買

但我自己而家先買

等多陣
巴打識野

Kingston Fury Renegade

甚至應該係a-die黎
應該今個月底.而家出面全部都係水貨
我見你出咗個z690 aorus elite ddr5 優惠即刻跑去研究咗一陣
personally real格價狂魔
利申仲係用ddr4
巴打,之前兩年跟你list砌左部電腦,但係最近粒u 壞左,冇budget成部砌,想問下而家換咩cpu 好,平時都係間唔中上下youtube 玩下lol....

個motherboard係 GA-AB350M-DS3H
隻牛係 NeoECO II 450

麻煩哂你
咁應該條ram到左了
5950x 呢粒冇乜平

反而5900x 降得多d

如果5900x 我建議加隻cooler pa120都ok
I5 k應該今星期尾有了

如果你搵我砌 我會幫你更的了
呢隻箱冇貨了

不過我建議flatline

Ssd我一定建議kc3000

底板你轉ds3h

舊錢夠你加隻thermalright ax120 se
5950x 多核多線對我來講有價值,你賣平過定貴過美森?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞