我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 43 ) - Yujihw 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
23 Like 9 Dislike
如果測完冇問題,排除2060顯示卡同內顯事,咁就應該係mon事
Play 其實我麻麻地

有hs 唔方便插底板
而家我上架個隻 已經係lucleus
你本身係四條
16x2
8x2
從來連廠商都唔敢包一切qvl xmp

只係有qvl 成功率大d

實際仲要睇體質個d
Arctic liquid freezer ii同nucleus/gl360比嘅話掂唔掂 因為原來ekaio出過事都係驚驚哋 valkyrie有浸強国味又唔係好接受到

因為我目標係用gigabyte z790個instant 6ghz自動超上1/2核6.0 如果360/420排+6隻p12/p14 用埋thermalright bcf同液態金屬做散熱膏 有冇可能壓得住
Z690 就over哂 i5

你換z690的話 雖然ddr5 可以戰未來

咁就真係睇你自己

當然你ddr4 可以放二手
Tuf oc 應該黎緊呢個星期

Non oc 12999唔會再有
咁即係點
想問下原本張2070 壞壞地 而家可以換邊張卡好
個MON係1080 144
msi 4090 幾時會返貨
想問下msi 3080 suprim x 10gb仲會唔會翻貨
仲有無其他既3080推薦?
4080成皮實在買唔落
即係你屋企冇接地線
睇你自己係唔係真係想要o11 evo

如果唔係.其他選擇都得

火牛.你可以用atx 3.0

RAM.我自己會用Kingston Fury 6000 c34 / c32

ssd.俾多幾十kc3000

風扇唔好買呢把

好多年前的了.買silent wings 4 120吧
windforce到左大貨啦
下星期內有了
明白.你介唔介意TG PM我
4090 想轉MSI TRIO / ASUS TUF
機箱想要散熱好D除左 O11 D有無邊款係你推薦o既
火牛用fsp hydro g pro好d

Ssd 呢期kc3000. 平太多 都係同性能

除非你鐘意5000d 如果唔係呢價我我建你買lancool iii

風扇錢都慳返

Ram 俾多少少 6000 c36
你TG PM我先
睇左你下面對話.好大機會係真係隻Mon問題

唔知過左保未.但係照樣試下問acer.睇下俾錢佢肯唔肯整
唔識二哥,如果有asus 信仰可以點執?
另外torrent隻機箱係咪唔岩用,之前睇yt啲片,以為佢係千零蚊價位最好
幾時發貨?買咗兩日都係備貨中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞