我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 43 ) - Yujihw 新砌機List 新開箱評測文 13代已出

1001 回覆
23 Like 9 Dislike
睇自己.你放得落大機箱.當然大機箱

細機箱除左慳位冇其他優畸

慳位係佢唯一優點.其他方面都一定係大機箱嬴
如果唔急.可以考慮等下先.等AMD張新7900 XTX出黎

到時你玩4k 144都仲得

而且你預算都夠砌

可以入住Group留意我資訊先
都好wo,感謝老闆
唔洗客氣
Z790 AERO G 幾時先返貨?
放台下是可以的 台上就沒位置了

搞咩部電腦用水冷 係咪個水冷壞左
二哥,i5-12400F建議跟邊隻atx板好?

Giga b660 aorus master可唔可以?

定係直接轉ddr5 好啲,唔該晒
G.Skill 7600Mhz 訂3740 依家見到做緊 3499
BTW係咪仲等緊粒U
唔理budget
只計散熱效能
風冷同水冷邊個好啲?
部電腦大概兩年前到以家都係會成日開機都連唔到個mon
顯示卡/電源燈都正常地發光 但就係黑mon
嗰陣上網睇解決方法就係插過條ram
有照做係大機率令到個mon著到 (有陣時要重複好多次
但早一個月開始 就整極都連唔到mon
部機冇塵+有插過ram
咁嘅情況係咪要搵人整
AX.有wifi同藍芽.其實有wifi抵玩d
你之前有冇訂左

到左極少量.但之後月底會再返少少
咁咪枱下面

定係想枱上面睇住部機?
如果係突然用用下咁樣的話.應該好大機會壞pumb

不過你試下重插corsair隻水冷後面個sata供電.又或者轉另一個sata插頭試試
的確係用用下自動熄機
開返機就係咁
重插左都唔得 正常開機個Corsair 會著燈
而家燈都無
最平b660m ds3h都得

上面z690 aorus elite超抵玩

不過的確i5 12400F用又over左d
如果用用下係咁.....咁冇了.真係壞

你部機係唔係起我到砌?

如果唔係都唔緊要.Corsair水冷有6年保.你呢部機應該未過保.我諗OK

可以搵代理商搞到
11月頭訂咗有冇
黑mon係純黑mon, 定個mon會話hdmi/displayport no signal 冇畫面?
可以試下抆走粒電清cmos
我本身都有諗過b660m ds3h

不過見我嗰隻係atx箱

想用返隻atx板襯佢
ddr5 itx有咩推薦
with 13600k

or建唔建議玩ddr5
定係strong hold ddr4算
台下是不是會很多塵?
我係咪要自己拆出黎拎去換
可以你tg pm我改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞