菲林機問答區13 / 請完全封鎖#278551

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
佢唔加價都係供不應求,浪費左果截消費力俾左炒家賺
咁佢點解唔自己加價食左果浸?
50mm APO唔係得個sharp,你試過對住太陽影,前面嘅物件仲保留到光位同暗位之餘仲有立體感,我暫時喺其他鏡見唔倒。
afga停咗產過埋期,不過見鋪頭照賣。
iPhone 14 Pro Max >>>>>涼鳩奶
*濕鳩奶
11826 穩陣囉, 平靚正, 又輕身, 大把選擇慢慢揀
一係就搵番DR囉, 但要靚玻璃就可遇不可求
一係就上埋50.4 都係萬七萬八銀有得玩, 同11826都係一樣穩陣野不過不失
夠膽死加上加, 到時二百幾蚊筒, 一齊玩死個市場
所以呢排玩少啲囉, 又懶得沖, 玩番數碼插老鏡算數
富士一睇個勢都知係放棄菲林架啦,依少少錢佢都唔care柯達就整唔切寧願搞其他正經野,咪求其出住D應下市先再狂加價cap番浸油水先
最後得返老母同cinestill出嚟打救世人
Lomo同cinestill都係kodak
影埋屋企個啲都應該無錢再影
FUJI沒有FILM
instax都係FILM
老母雖然係柯達代工生產,但佢個價真係無咁顛,同埋佢選擇都算多
至於Cinestill ,佢係就係柯達電影菲林度黎,但佢呢一年都無咩點加過價我覺得又算係咁
下 咪仲貴過portra400?
貴過120嘅portra 400
135好似價錢差不多
一年無買菲林就癲成咁
有無人有玩過rollei 6000系列d schneider鏡
兩間廠都係咁話減產同停, 接近停曬生產
全球都興返影菲林嗰陣先嚟停係咩玩法
你怪elon musk好過啦, 兩間廠都係拎左條生產線去做電車電池
你班人養唔住條線有撚用咩 興返? 十個都無三個有菲林機, 入面都唔知有無一個一個月影到兩卷film
希望啲韓星可以影多啲菲林自拍
救救菲林業
加價=門檻太高=仲難有人入坑
Gr1s 顯示屏張數有啲位show唔到
應該邊到維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞