Xbox Series X/S 討論區 - 10月機友聚(31)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
買左先,等更新

利伸:已買
唔會有更新啦
係得30FPS
玩STEAM版好過
咁點解唔喺電腦玩microsoft store版
還掂買咗
彈親嘅都係 xxxxxxx Series X/S 標明高畫質嘅game 例如 Fifa 22 series X/S, forza 5series X/S
玩普通畫質嘅舊game就冇事
係 入一去 loading 左幾秒 就彈翻去主畫面
重新download過 又唔得
5792 慢慢擺下
想問隻GEARS TACTIC 係咪冇得轉中文?
入GAME好似冇轉語言
XSX都唔係100% locked 60fps
可能XSS真係唔夠力
香港app store 終於down得gamepass
無理由喎 實係冇optimism

幾年前喺Ps4pro玩都~50fps
你係咪駁緊/駁過外置ssd
xss性能廢過ps4pro 正常
我唔認同xss性能廢過ps4pro
就算只係比較gpu
只帳面數據睇xss 4 tflops,ps4 pro 4.2tfops,都只係輸5%
更加唔好講架構唔同唔可以直接咁比較
有人做相關測試
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d2h45o/radeon_rdna_vs_gcn_how_much_faster_is_amds/
計返數xss最少都同ps4 pro打和

仲有其他spec既差距,就係ps4pro粒 垃圾jaguar令到d game上唔到60fps
不過要直接用畫面比較都有d難,因為ps4 pro係traget假4k 30fps,而xss係1080/2k 60fps,所以好少game可以係一樣setting下比較

不過有樣野好撚屌既係,有唔少developer懶,唔肯放patch比xss,所以有時係行緊垃圾xbox one既畫面,xbox one講緊廢ps4 3成
control同quantum break得720p 30fps,我頂唔順直接刪左
有冇人香港store 買左soul eater2?
買完我試過轉地區做香港日本英國都係得日語殘體字幕
殘體點撚玩
打搞哂
原來鏟game去日本store再dl番就ok
嚇得我
Sor 我唔記得我XSX係run 4k
官網終於訓醒 4836 送1年Pass
有 13 隻 X 機

https://www.microsoftestore.com.hk/partner/product/Xbox-Series-X?locale=zh_HK

額外加送 6個月,總共18

呢度
X 機市價 @ 2022.11.23
官網 4836 - 1年
百記 4836 - 1年
蘇寧 4836 - 1年
Club 4836 - 1年
2KF 4836 - 1年

誠哥 5792 - 2年
各大Game舖 4380-4450 - 淨機價

BF 優惠 1 年額外多送 6 個月 XGPU , 抵玩
耐心等緊next gen witcher 3
一開始買咗switch版中伏
之後xss買完都又係30fps
因為xss係行xbox one版要有更新先可能60fps
更新完應該會有60fps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞