Xbox Series X/S 討論區 - 10月機友聚(31)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
性能夠勁的話,無需要買xbox
可以買
直接講你部pc係乜spec啦 4090就緊係全部game都pc玩
呢啲驚唔用kb mouse
是咪玩緊自己
i5 6600K
32GB RAM
未有display card(之前有RX590但已賣,仲有幾舊水執),觀望4060或4070中

而家暫時玩PS4 switch

因為Steam儲左大量驚,但xb series X/S用唔到steam,所以對買xb series X/S有卻步
Xgp 冇驚啱咩
當然唔係冇,但唔想冇得用steam
why not both
就係因為xb用唔到steam所以至猶豫

如果我為左steam砌部夠打機既PC(中階都夠),咁仲有冇需要買xb(問題原點)

以我理解就似乎係冇需要
唔該哂巴打
如果用 4090k 嘅人
買唔買多隻 Console 對佢地嚟講只係閒錢
只要夠想像力 咩驚都變鹹驚
佢aim得4060,budget型玩家啦, 肯定係pc優先,反正xgpu有埋pc版,又有得玩steam有mod玩,性能同controller選擇都勁好多
btw 6600k配4060應該會樽頸
2077 前排巴打 CAP 圖俾人 BAM
我覺得佢係入錯地方問
聽腳步聲headphone準好多,但喇叭沉浸感一定好啲(不過都睇你間房嘅聲學設計),一吋長一吋強,單元尺寸同數量無得比
其實budget型玩家更加應該買主機
計返The club個價48XX
買粒13代I5加4060都隨時過,重未計其他件
4060 不如唔好買
最貴嘅係game
有dlss3其實還可以,4060 raw performance 如無意外都係炒xsx
我無咩所謂,反正想玩BIO4RE都有入pass
慢慢等
微軟官方公開了目前財年財年Q1(截止到2022年9月30日)的財報,Xbox的遊戲業務表現強勁,創收36.1億美元,這也是有史以來業績最好的Q1。

根據財報的具體資料,Xbox硬體收入增長13%,遊戲收入增長了4%。同時,Xbox內容和服務收入下降了3%,但Xbox Game Pass訂閱服務出現增長。

微軟CEO納德拉談到了主機之外的遊戲表現,表示它們的表現依舊非常強勁,PC Game Pass訂閱增長了159%

說好的蝕撚死巨硬呢
Remake 冇話入喎
玩得唔好慳一千幾百
結論砌 amd 7系+老母+DDR5 + 牛牛 + 4070 + CASE + 散熱
萬鳩幾 , 夠買幾多隻 X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞