Xbox Series X/S 討論區 - 10月機友聚(31)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
1TB卡7折
直送連運費 HKD 1,449
https://www.amazon.co.uk/dp/B08K48F6QZ
已入坑X機
請問推薦用咩電腦mon 玩好
恐怖外皮嘅行路game 嘥時間
S你預係玩1080p 120最好,新嘅大作要開2k120高畫質可能勉強
冇筆直一律攻頂
個人建議LG 42C2,電腦mon唔支援dolby vision 睇片打機都浪費咗部X機嘅4k120 hdr能力
1tb恐怕唔夠用
120hz or 60hz 可以set?
定係如果開2k 會lag?
x 機
人中之龍國際版
開高畫質會窒(xbx set 咗 4K120)
標準畫質就順

正唔正常
尋日買咗水貨先見到話club有行買
原本諗住放ps5 諗諗下都係做3機主算
由ps5轉去x好唔慣個介面
唔知點熄game點待機
唔洗熄game
由得佢喺background
quick resume功能轉完game都可以極速load返
即刻cancel 水
應該夠用,我都係玩嚟玩去一兩隻,仲要係俾錢買嗰啲,隻2TB見佢減價先買嚟插
之前用左$10 試1個月Ultimate
依家我升級Ultimate步驟係
1. Xbox Live Gold 12個月* 3張
2. 再比$79 升Ultimate
3. 之後再入跟機買個12月 Ultimate Code?

我見好似話有限制最多36個月
如果再入跟機買個12月 Ultimate Code 有冇問題?
Thanks
人龍高畫質mode只得30fps
有問題,會食咗唔好咁傻豬,啲骨留返遲啲先入
唔該師兄

禁我2金 + 1年就應該無問題?
正確
無論係升級定直接買
game pass最多都係36個月
Thanks
如果我個account以前係xbox360買過嘅game
以家係電腦or Xbox series X會唔會可以玩得返?
PC還PC 主機還主機
360可以喺XSX度玩返
Xbox series X 絕對係最完美嘅家用遊戲機
pc唔得
xsx要睇隻game支唔支援,有d仲會有埋enhancement (gears of war 3 enhanced完個畫面放係依家都唔失禮)
搵唔到官方list用wiki頂住
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_backward-compatible_games_for_Xbox_One_and_Series_X/S
真 · 次世代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞