曼谷旅遊討論區(5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
驚核電廠會爆
iconsaim買埋啲貴價嘢,去泰國唔行呢啲貴價商場
而家有冇人去新火車夜市?
Manson 個YouTube 有介紹 basement 個層既市集有小店同埋食野好平
有但人唔夠jodd多
.....乜新火車夜市唔係即係jodd 咩??? 死啦我而家好鬼亂
One Ratchada 同 Jodd Fairs 差唔知一定兩個MRT!
咩嘢 exhabition centre 同 Rama9

兩日行晒兩個 Jodd Fairs 正9條街
真係要行晒兩個 就行咗one Ratchada先 你第二日會開心啲

今日行完
唔該哂師兄, one ratchada 之前已經行過幾次唔再去了. 即係只係去jodd fairs 就得.
Jodd Fairs 食嘢一流 買嘢又係夜市啲嘢 冇特別
有無ching 去過chinatown 果邊?
係咪有間賣烘麵包加煉奶?啲人話幾好食
頂佢個one Ratchada 扮新夜市 其實就係食嘢同乾貨掉咗位 再少1/3鋪
間嘢 幾年前已經去過。食一個熱嘅有醬包咁 ,幾特別嘅
前日去食魚翅經過 多人到排晒隊
不過有分店係啲商場度 唔一定去唐人街
呢幾日前泰王紀念日定咩 泰國公眾假期
周圍都好多人
唐人街可以去食豬腳飯
下星期去bkk, 巴打加我tg pls @hb6shcc
想卜Kimpton Maa-Lai Bangkok 間stock room 食sunday brunch....以為11月應該會有位點知full到最快要1月先有位
咁值唔值得去埋one ratchada?
水門
宅度宅果d買唔落手

睇黎下次去曼谷要帶10000hkd先得
今次6400hkd使兩日猛猛緊
又omakase又買野又全程的士
有時間咪去 又唔係遠
10000hkd係豪華團
唔豪d使
唔通留係香港益大財團??
大家唔好住Mercure 24
條的士路塞到卜街
跟著唔記得執房
早餐又冇奄列
有無師兄和知機場call grab去nana大約幾錢?
大家喺曼谷搭咩去芭堤亞?包車?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞