曼谷旅遊討論區(5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
去邊間
bangkok shooting range
想問下NANA附近邊間酒店帶女過夜唔洗加$?
有無海南雞飯推薦?見個個推薦紅大哥
Lm
紅大哥唔流排就可以,要排隊就唔值得,不過而家應該唔洗排. 我今日行過榮泰見冇人先入去試下,食完都唔太明點解疫情前d人排哂隊去食。

另外雞飯係PROM PHONG 站旁邊有檔街邊檔都好多人食,不過好似開4點左右賣哂就收檔。 利申我未食過,準備過2日去試下
食完分享下好唔好食
今晚試左好出名既goji 食 buffet. 之前睇大部份評語都話正又多野食,果然希望越大失望越大。。。。

海鮮: 青口,螺,冇味。 蝦好大隻但又係冇味, 琵琶蝦食2隻小小梅,半過鐘後再試2隻又係一樣完全唔彈牙唔多新鮮, 最大鑊係所有海鮮, 都係室溫完全唔係凍海鮮,連刺身都接近室溫先恐怖

其他熱食係有好多種類但唔得呢,4款湯全部都係暖既,其實應該講所有熱食大部份都係暖至凍既,連2款燒牛肉都8成熟食鞋底咁,海南雞講真係泰國食過幾十次都未食過鞋成咁。 個即煎帶子ok但個汁就好咸。成晚最好食就係芒果糯米飯。 成間野得一半滿唔知係疫情後差左定點,總之野食係唔少但應該熱既就唔熱,應該凍就唔凍,真心中伏
有冇用bolt call車
都係月尾過去 打算挑戰吓自己極限一日可以食到幾多棍
同埋睇吓泰國貨咩質素
月尾去4日
主要都係行下街食野揼骨
所以想問有冇巴絲住過Jasmine 59 Hotel?
有冇plan夜晚去邊玩?
唔識路冇伴唔知去邊好
邊幾日?
可以約埋一齊食飯叫多d
請問芭堤雅包車10hours 一日遊值唔值得去?
芭堤雅玩2-3日啦, 即日來回太趕
其次, 跟團既景點都幾伏
有冇人最近/黎緊會直接由BKK機場去芭堤雅?
而家落機到出閘一般要幾耐?
之前上網睇話巴士去到2200但而家先發現2000就尾班車
我搭UO 1830去到落機有啲怕趕唔到尾班車
如果真係趕唔切嘅話除咗的士同CALL車重有冇方法夜晚由機埸去芭堤雅
30-45分鐘會出到關
如果你班機冇delay既話會趕到尾班車
有咩景點推薦
Kluea 海鮮市場
Thepprasit 夜市
按摩,酒吧就悉聽尊便
有冇D新酒店推介 準備4月一家大細去
同埋有冇酒店buffet 推薦 ( 已經試過goji)
carlton hotel

住緊
依家機票來回係咪大約$3000?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞