曼谷旅遊討論區(5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問曼谷去芭提雅用 grab / bolt / indrive call車
中午呢D時間易唔易call, 塞唔塞車
見klook kkday 都有D中伏case
又遲成個鐘先pick up, 又屈錢
Add tg talk
咁多好野食 食乜鬼流水蝦
自己一個就坐巴士啦 人多就book車啦
鴨記 5蚊
想問下而家Klook訂果啲曼谷機場接送O唔OK?
定係喺機場直接call grab算?
我覺得幾好
專人帶埋你上車
Plan緊4月去布吉+曼谷
布吉大致諗好
係曼谷唔知住邊間好 6個人
想知大家有冇推介
6個人一齊住?
一齊住可以搵3房Airbnb
Sorry 轉左下年年頭去
有機會再一齊玩
Indrive係最平 係繁忙時間 人等車時段或check out時間芭去曼都叫唔到車 司機狂反價
平係冇用

Bolt平過Grab 介面好用 我用得最多係佢

Grab叫車最貴 叫外賣同Mart 抵

一個人叫車建議叫Motor 又快又平 體驗下 我呢次旅行搭咗十次都有 沖紅燈 冇頭盔 冇倒後鏡 行行下冇油 行上行人路安全島 逆線行駛乜都試過晒

新酒店space 好多人 早餐垃圾仲要人山人海 要排隊等位入場 設施好玩 嘢食唔貴

jodd fair唔建議去 逼到好似維園年宵 食咗間餐廳 又貴又難食又等位等得耐 賣啲嘢又唔吸引
iconsiam最低層嘢食唔錯 壽司郎嗰層有檔賣炒飯嘅好好食又平 賣啲嘢都同夜市差唔多又冇咁迫(都多人但唔迫) 建議唔洗去Jodd fair 除非你鐘意身貼身行(我仲要係星期一去)
商場都係大品牌為主 但都唔少平民中產消費水平嘅舖 好好行

嗰條金線15分鐘先得一班車 兩邊月台開得一邊 得一架列車行晒三個站

iconsiam搭的士走記得去Naraya隔離個出口出 有保安幫你同司機講地址 一定係按錶收費
叫車去icon收成2xx 搭返酒店睇錶都係130

有細路嘅去iconsiam6樓嘅harborland 又新又大又刺激 大人都啱玩

水門嗰間bigC晚上排隊俾錢要排30min up
多人到癲

芭堤亞按摩 推介Kinn 按得好 唔會R tips 你俾幾多都ok 價錢介乎街邊舖同letsrelax中間
好詳盡呀thank you 曼谷有無按摩推介呀?let’s relax係咪可以send email book?
我嗰次walk in去 即入 大把位 冇客
let's relax啲按摩師按完俾杯茶你就消失 唔預你俾tips咁
個價位嚟計唔抵去 唔係特別舒服 又貴過街邊
曼谷我按幾間都係近自己酒店樓下貪方便 好平好滿意 但冇乜特別
我上星期walk in 唔洗排隊
5個工作天續證
泰幣 而個月係咁升返🥲🥲🥲🥲🥲🥲
之前0+3一出就睇3月機票
HKEXPRESS

07:55去
19:25返
個陣睇1365

一直拖拖到呢家先訂
靚時間貴哂
呢家訂左閪時間
16:55去
12:10返

好後悔個陣冇即訂
去泰國咁多航空公司點解要揀UO
而家個時間仲好啦 有咩咁閪
同埋0755係星期二時間 1655係星期三時間
你試下揀下
有咩評語呀巴打
一齊住
但花多眼亂唔知邊間好
係沙美島hea緊。我係fb找車,”出行泰國jack” 唔知有冇伏
我係fb找車, THB2000。司機早成半個鐘到酒店。我無理,食完早餐夠鐘先去搭車。
請問有冇人拎bno出境入境來回曼谷?
中途會唔會有阻滯或其他問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞