曼谷旅遊討論區(5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
去食泰菜吧啦,係香港食開日本野既話會失望
goji. 真係唔洗去. 可能係泰國人既飲食集慣所以基本上大部份野都唔會係熱, 包括湯同熱食都只係暖...而凍海鮮就係室溫.....

可以試下Kimpton Maa-Lai Bangkok 間 Stock.Room 既sunday brunch. 不過好9 full 我上次早幾個星期前都卜唔到.....
想問吓曼谷去芭堤雅 book grab定kkday好?見到上面話grab可能會拒載長途
同埋如果夜機去,香港兌定少少錢邊度會靚rate啲?
thx
有無人知 Asok T21 對面間 Citibank 摺咗未?定係轉咗做 UOB?仲有無 Citi 自家提款機免手術費攞錢?
發達鳥
琴日book grab 諗住酒店去車站坐車,司機知我去芭提雅就問我加1300 送我去酒店 加埋原本果程車1600到 貴左少少不過都可接受
香港是但一間都4.3
泰國是但一間都4.4
你幾點到?機場底層都開到成十一點
去衛生署個網做健康申報,綠碼有效期96小時。離境前24小時做快測。
不過走之前再留意有冇政策更新。
而家有啲國家加強檢疫中國遊客,我反而驚2月泰國會唔會封香港。酒店、klook訂嘅嘢最遲1月尾申請退錢。
避年嘅我驚撚到瀨屎
泰國唔會啦,最愛人民幣
我都覺 賺旅客錢至上 理得你班鬼佬支那人狗咬狗
翟道翟有間
但唔記得section 幾
介唔介意講吓曼谷酒店近邊頭?預算下車資
諗住近Asok/Ekkamai嗌grab去芭堤雅
就係11點幾到,整埋過境嘢應該12點幾先出到
想問機場啲sim card鋪係唔係凌晨12點就收皮?
thx
泰國暫時冇晒任何入境檢疫措施,香港居民0針可以入境香港。雖然出入境暫時冇針紙都得,但留意你想去嘅地方有冇規定只接受完成接種疫苗嘅客人。
都係最重要嗰個字「暫時」,檢疫政策隨時改,走之前都要留意最新消息。
點解唔去鴨記買定先
曼谷旅遊討論區(6)
https://lih.kg/3260073

開定,繼續update
1月去曼谷係Airbnb book房 ,寫咗話有wifi 提供,book完屋dm話係有大堂Wi-Fi,間房冇
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞