曼谷旅遊討論區(5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
google >50評論&4.0+
Openrice地區可以揀泰國
wongnai.com ,但同openrice 一樣有啲餐廳都係靠打手刷review,當參考吓ok。
除左Jodd fair 重有咩夜市好行?
機場同市區知rate 差得多唔多? 唔太多就出市區先唱
T21周圍係咪有條按摩街 係大約邊到
1.有個新開的叫The One Ratchada暫時未係超旺(塊地前身就係火車夜市但現在換咗另一個集團經營),Mrt: Thailand Culture 站出,同jodd fairs差一個站。
2.個rate相差幾大,唱少少搭車就可以出到市區先唱大錢。
3.就正正係T21正門旁邊條soi Sukhumvit 19 路中段左右好多正骨中小型鋪。
可以去World Markets, 超大完全LOCAL 市場來, 不過唔近都幾遠下去開北碧/華欣 就岩. 同埋只開5/6/日
唉屌一時大意今日行jj market跌咗幾百蚊港紙
Amara
唔該哂 難得其他野你都會覆
泰國版openrice
wongnai.com
29/10-3/11去
想去叫雞
買左咩呀
野都冇買就唔見咗懷疑擺褲袋俾人偷咗/坐低個陣褲袋太鬆跌咗
講呢啲,上連登見到泰國嘢識答都會覆吓的
咁好彩唔係跌左成個銀包姐
住mercure 24, 玩3日曼谷
有無咩攻略?
BKK 機場搭Grab去市中心 而家咩價位?
上網睇 有人話自從無左Uber 後Grab 貴左 要800THB
本身諗住係咁就book klook $160 仲抵
但追post又見到有巴打話3-400THB
仲話比人開價600THB 太貴唔搭

有冇人最近啱啱去完

其實都係睇咩時間嗌Crab
想問下泰國機場d的士/call車app夜見幾點收
想去但係見想去日期d機位夜晚11點幾先落機,
搞得黎都12點後
同埋如果去機場附近d 酒店會唔會比人屌
好似香港dc9咁短旗唔想接
想請教咁多位巴打Bliston Suwan Parkview Hotel掂唔掂?
見佢最平房型都係~500hkd一晚
同埋個位置係chit lom同phloen chit中間好似好方便
唯一係睇相偏舊,有無巴打住過可以comment下?
或者有無方便差唔多價位嘅酒店推介
夜機到
直接㩒機搭的士
包晒toll行李,400B 到asoke
果程grab又唔係平好多,就快快手的士算
想問 indy market 正唔正?
怕Jodd fair太多人 唔想太迫
出nana asoke siam phrom phong 果D
400+(50+25 toll) 大約 記住用sim card 送嘅grab promo code 減100 thb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞