[十月新番]機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (5)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
美國Crunchyroll有上門畫面,無cut到。
笑死人

希望水星魔女第日加入機戰後, 有DLC關惡搞呢條友話邊樣嘢喺高達就話係高達 (通常惡搞類關卡都放喺DLC騙錢)
硬係差少少野咁
原來係爆炸
成日都以前以前
高達 fans 係咪個個都咁既樣
以往作品係住宇宙畀人睇唔起,今次調返轉
好耐無見過隊友 / 自己人係面具人既高達
我會講: 百貨應百客. 高達只係財團B其中一個搵錢brand.

So far 兩集, 其實都OK (但麻煩補番前傳小說先, 今次呢套係有呢個要求, 睇埋前傳小說都唔明先再問).

唯一唔安定要素只係三個字: 大河內
將來現實人類進入宇宙時代, 肯定都會發生呢類情況: 將來地球, 月球, 火星殖民肯定會有一定程度的互相歧視, 生活成長環境造成差異(地球, 月球, 火星, 劇中水星等)冇得搞.
巴力
Thx
第一集p花之塔條片已經收咗皮
條友都唔係真面具人 戴得果幾集扮下野
幾Cute
睇得出佢要劇情畫到出晒腸先明

或者係媒體公司要數字數計表演
所以佢夾硬搵野拗
要佢分兇鳥一家笑死
左下乜撚野黎
白毛沉曬船
第0集 同 第一集 相隔幾耐? 第一集女主角係複製人?
17-4=13

除非面具婆唔係老母
否則女主一定同一個
係冇嘢好駁

總括而言就係將兩父女嗌交嘅事擺喺成個集團層面解決,你覺得唔兒戲?我覺得兒戲到爆,主觀感覺嘅嘢有咩好討論

決鬥理應係唔影響管治集團,但就將決鬥引申出來嘅權力放到極高,另一方面又表現到唔愛個女,其實佢先係愛女狂魔

但唔決鬥嘅話就唔需要MS,至少現階段要要有交打就要靠決鬥進行
老豆除咗有權同序章好狠之外,睇唔到佢有幾英明領導,第一集差D就便當,第二集就整句小學畢業嘅對白出來,前面嘅鋪墊除咗幫觀眾加仇恨值之外就真係睇唔到個角色有咩奸角氣量,只係一個好憎高達但有權冇術嘅小學雞,呢間係一間企業,唔係政府,要踢一間公司出局其實係唔需要咁造作開乜鬼審判會

現實嘅話,請得面具女上去紀律聆訊,基本上已經夠哂料鋤死佢,任佢點兜都唔會改變到會俾人out嘅命運,但對方未露哂底就已經嬲到要取消婚約乜乜乜,愛回家咩

以主線來講將白毛放於故事嘅中心實在太薄弱
都係嗰句啦,除咗父幹之外白毛有咩能力同任何人討價還價?兩父女都係垃圾性格
小說邊度有得睇?
https://youtu.be/ApbiIVjZOJc
豪將軍隻偽高達
其實有冇人覺得女主好似越畫越似男仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞