[十月新番]機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (5)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike

開始feel到自己唔係咁mind百合
仲記得開頭悶, 但慢慢鋪到13集一野爆出黎勁正

個衛星炮真係勁o嘴
4層既pmet score 同 34層既layer callback 應該係兩件事黎的
諗起gundam age果堆野
第3 層就已經乃野 第5 層強化人都唔掂啦,第34 層揾隻喪屍渣先得
f91 點解 唔記得
呢個係水星魔女最大嘅缺點
平時啲高達睇一兩集個世界觀都出到嚟
會對成個世界點運作有想像
但呢套出咗兩集加prologue 個世界觀都仲係好多薄
好cute cute
打到直接出原畫 完全feel到 黎 料 啦
f91全名係f91 無“gundam”係入面
但因為係高達樣 所以先叫f91 gundam
https://youtu.be/vfMpAZ34QtU

之後劇情op2表達得個成長feel唔錯

btw 伊芙係好女仔 光頭阿斯蘭好慘

都出左樣
地球人係低等人
其實某程度上係

好似00咁第一話已經交代晒所有時地人事

但水星魔女真係乜都冇講過咁滯

特別係得25話嘅環境下,真係幾令人擔心
Rerise對比歷代高達嘅劇情黎講絕對都係上位質素
Ok 即係絕對會鍾意左人

又玩呢d攏斷然後埋後門玩意?做呢樣嘢同答應/協力者都賭好大喎(即係變成各方勢力搶控制終端操作權),正常思維都唔會put all eggs in one basket。

決鬥學院
core gundam勁好賣

由其是天王七
現實上有一個Exactly係咁玩法:美帝

無可匹敵的經濟能力+與其經濟實力相應的軍事力量。
逐啲逐啲滲等你有意慾有好奇去摸索探討期待未來發展 咁唔好咩
Rerise都係一季尾先爆原來大家唔係玩story mission而係全部都係真
互相利用而已,最後會係邊個利用邊個?問大河內啦
其實冇話唔好

單純少少擔心咁解

佢做得好我唔會有意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞