[十月新番]機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (5)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
1. 唔明搶女同威信有咩關係...而且本來講既係決鬥第一就嬴,打輸嗰個係旗下其中一條友個仔,又唔係佢打輸。

2. 白毛好明顯就對紅毛有好感啦...第一集幫佢決鬥打柒個二世祖。依家好明顯就係寧願借啲意揀紅毛(剛好佢老豆之前講學園第一就係未婚夫有個咁既藉口),都唔要同老豆安排個唔知乜水結婚,好難明咩?

3. 我以為係想講水星環境好惡劣所以搞到連個頭都要戴面具先生存到,佢都有講[手同臉都被水星磁場奪走左],言下之意就係個面具唔係貪好玩戴係維生裝置。咁都睇唔明?

4. 係無講過,但至少條女有嘗試踏出第一步想反抗,而就第二集黎講至少有用,因為有左決鬥個條件更容易說服其他人接受高達,而且上集二世祖個總裁本來唔太敢出聲都因為白毛出完聲搵到位加把口。結果當下群眾壓力就令決鬥件事成立。

而且做主席都唔係太晒的,第一集Cut人資金都要有業績做藉口
唔會反骨掛

好難想像佢會變敵人

風靈OP呢下好型
點會難想像?
睇開高達既都會估佢係揸MA
白先老豆咁憎高達可以係因為佢老婆因為呢個技術而出事
我覺得close shot 佢啲gund-arm parts 個幾幕型啲
揸MA 下通常都係比人射/插爆駕使倉

e.g. 重高, 京密剎, a亞索龍
黑色騎士團又係仆街黎知道老馬修身份即刻反面
得卡蓮有掙扎下
eva 源堂
或者做生體零件(心/身殘缺狀態)
佢父母一定揸gun arm機體搞到癱左,之後做強化人格硬開layer33 向主角報仇
姐係抄鐵血
話說點分earthian 同spacian
決鬥原意應該只係搵個有本事既老公同佢家族搞政治聯婚
點知殺出一部高達(魔女)做冠軍
老豆就就想格硬解決左件事同消滅魔女
白毛趁成個集團咁多人係度睇住
夾鳩老豆跟返之前定左既規矩
咁佢老豆就算幾唔想都冇理由成班細既面前格硬黎
女主話風靈陪咗佢十幾年
我極度懷疑根本係魔靈換個樣
只能夠解釋佢唔知自己揸緊果部野,外界叫佢做高達
至於佢老母由個女認魔靈個驚嚇樣
到而家放埋個女去潛入學校滲透
真係唔知點解佢老母那來的自信去拋個女出嚟利用
同佢序篇唔希望個女捲入戰爭完全兩個人咁...
冇得比,源堂手段高好多
睇住咩寮
Chuchu同狸貓個d全部地球寮
不過都可能好似白毛咁宇宙人住地球寮
可能Eri真係Aerial 呢
你地係咪想個劇本一次過齊哂code geass, 王之力, 革命基同甲鐵城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞